ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Στο Τουρνίκι με τον Ιππικό φυσιολατρικό σύλλογο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:53:00 μ.μ. |
 Στα πλαίσια ανάδειξης της άγνωστης για πολλούς ορεινής Αργολίδας και των ιστορικών της μονοπατιών και η αγάπη για το φυσικό πλούτο της περιοχής του χωριού Τουρνίκι, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ιππική και ορειβατική πορεία τηνΚυριακή 18 Νοεμβρίου 2012.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από τονΙππικό Φυσιολατρικό Σύλλογο Άργους και τοντοπικό Σύλλογο Μερκουρίου (ΟΙΝΟΗ) σε συνεργασία με τους εξής συλλόγους:
Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Άργους,Χιονοδρομικός Ορειβατικός Όμιλος Άργους, Δεσμοί Αίματος, Πρώτο Σύστημα Προσκόπων Άργους και Φίλοι Μοτοσυκλέτας Άργους.
 Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το γυμναστήριοCorpusSano, το φωτογραφείο Φωτοσύνθεση και η Αργειακή Ραδιοφωνία 101 fm.
Ιππείς και πεζοπόροι ξεκίνησαν τη διαδρομής τους από το χωριό Μερκούριστις 10:30 πμ. ενώ την ίδια ώρα αναχώρησε από το χωριό Κρύα Βρύση η ποδηλατική πορεία. Ο καιρός ήταν κάτι παραπάνω από σύμμαχος και όλοι ανεβαίνοντας το ιστορικό μονοπάτι του Πρίνου, ατένιζαν με θαυμασμό τις κορυφογραμμές του Αρτεμισίου και του Κτενιά.
Όλοι οι σύλλογοι συναντήθηκαν στο Τουρνίκι όπου και δέχτηκαν το καλωσόρισμα από τους κατοίκους του χωριού οι οποίοι πρόσφεραν τσάι από τους πρόποδες του όρους Κτενιά, μέλι, καρύδια, τυρί, ελιές, τραχανόπιτα και άλλα παραδοσιακά αγαθά.
Οι χωρικοί και φίλοι που παραβρέθηκαν την Κυριακή βοήθησαν και αυτοί με τη σειρά τους, στις προετοιμασίες του γεύματος με αγαθά τα οποία έφεραν από το σπίτι τους. Να σημειωθεί ότι ο τρόπος παρασκευής των εδεσμάτων, έγινε με παραδοσιακό τρόπο, ώστε να βλέπουν και οι νεότεροι τα παλαιότερα έθιμα της αυθεντικής χωριάτικης κουζίνας.
Το βραστό κρέας από την προηγούμενη μέρα σε μεγάλα καζάνια με σιγανή φωτιά και η παραδοσιακή φασολάδα, ήταν τα κύρια πιάτα του κυριακάτικου γεύματος. Όλοι απόλαυσαν τα εδέσματα με την συνοδεία παραδοσιακών ακουσμάτων και μετά άρχισε το γλέντι. Όταν τελείωσε η γιορτή όλοι ήταν πολύ ευχαριστημένοι και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που στηρίξατε αυτή την πρωτοβουλία ο καθένας με το δικό του τρόπο και πάνω από όλα για τη συμμετοχη σας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ