ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Γ.Ανδριανός: Οι Έλληνες θριαμβεύουμε όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν εξωτερικό εχθρό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:42:00 π.μ. |




















 Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, για την επέτειο της Άλωσης του Παλαμηδίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για το Ναύπλιο και για ολόκληρη την Αργολίδα σήμερα είναι μια μέρα γιορτής. Τιμάμε σήμερα την επέτειο της άλωσης του Παλαμηδίου από τον Στάικο Σταϊκόπουλο και τα παλικάρια του, μια από τις πιο λαμπρές σελίδες του Αγώνα της Ανεξαρτησίας.

Η κατάληψη του Ναυπλίου πέρα από την στρατηγική της σημασία, λειτούργησε και ως απτή απόδειξη της ακατάβλητης δυναμικής της Επανάστασης. Λειτούργησε για τους επαναστατημένους Έλληνες στην Πελοπόννησο, στη Ρούμελη και αλλού ως μια ισχυρή ένεση αυτοπεποίθησης, περηφάνιας και αισιοδοξίας.

Ταυτόχρονα, η σημερινή επέτειος είναι και αφορμή περίσκεψης και αναστοχασμού. Το ηρωικό Ναύπλιο, τόπος θριάμβου του Σταϊκόπουλου, έγινε σε λίγο τόπος κράτησής του ήρωα απελευθερωτή ο οποίος πέθανε σε ηλικία μόλις 37 ετών ύστερα από πολλές και σκληρές κακουχίες. Όπως επίσης, εδώ στο Ναύπλιο του θριάμβου του Σταϊκόπουλου, φυλακίστηκε ο αρχιστράτηγος Κολοκοτρώνης και δολοφονήθηκε από ελληνικά χέρια ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας.

Από τα χρόνια της βαθιάς αρχαιότητας, μέχρι και την Επανάσταση του Εικοσιένα, αλλά και μέχρι τις μέρες μας, στην δύσκολη συγκυρία της σημερινής κρίσης, φαίνεται να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά το ίδιο μοτίβο στην Ιστορία του Γένους μας: Οι Έλληνες θριαμβεύουμε όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν εξωτερικό εχθρό. Αυτό που μας δυσκολεύει πολύ περισσότερο, είναι η πρόκληση να τα βρούμε μεταξύ μας για το πώς θα διοικήσουμε τα του οίκου μας, για το πώς θα διαχειριστούμε την κατακτημένη ελευθερία μας.

Ο Εμφύλιος εν μέσω του Αγώνα για την Ανεξαρτησία, ο Εθνικός Διχασμός που συνέβαλε καθοριστικά στη Μικρασιατική Καταστροφή, ο αδελφοκτόνος σπαραγμός που ακολούθησε το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι τραγικές σελίδες της νεώτερης και σύγχρονης Ιστορίας μας που μας δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι είμαστε ικανοί τόσο για τον θρίαμβο, όσο και για την αυτοκαταστροφή.

Κι αυτό το δίδαγμα της ιστορίας έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, που με τις σκληρές και συχνότατα άδικες θυσίες των Ελλήνων, φαίνεται πως η πατρίδα μας βρίσκει το βηματισμό της.

Σ’ αυτή την κρίση καμπή είναι που ελλοχεύει με τον πιο επικίνδυνο τρόπο ο κίνδυνος της αυτοκαταστροφικής διχόνοιας. Τώρα είναι που χρειάζεται όλοι μας να δούμε το πώς θα προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά, το πώς θα επουλώσουμε όλοι μαζί τις βαθιές πληγές της κρίσης ιδίως στους πιο αδύναμους, το πώς θα συνθέσουμε παρά τις διαφορές μας την Ελλάδα της επόμενης μέρας.

Όσο περισσότερο πλησιάζουμε στο κατώφλι που θα μας οδηγήσει από την ευθύνη της αντιμετώπισης της έκτακτης συνθήκης στην ευθύνη της διαχείρισης της επόμενης μέρας, τόσο θα πρέπει όλοι μας ενωμένοι να αποδείξουμε στην πράξη ότι οι Έλληνες πέρα από τον ασύγκριτο παγκοσμίως ηρωισμό μας στα πεδία των μαχών, μπορούμε να καταφέρουμε εξίσου καλά και στην ανοικοδόμηση, τη συνεννόηση, τη σύνθεση.

Κι αυτό, θα είναι και η καλύτερη, η πιο έμπρακτη απόδοση τιμής στους ήρωες του Έθνους μας όπως ο Σταϊκόπουλος, όπως ο Κολοκοτρώνης και ο Καποδίστριας, που πάλεψαν για τη δική μας ελευθερία, ανεξαρτησία και προκοπή».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ