ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πρωτοβουλία Αποστολόπουλου για μία ενιαία Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:46:00 μ.μ. |
 Προσπάθεια να γίνει η Πελοπόννησος μία ενιαία Περιφέρεια κάνουν στελέχη προερχόμενα από το χώρο ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Μεσσήνιο στην καταγωγή πρώην γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσο Αποστολόπουλο.
Η πρώτη συνάντηση γι’ αυτό το σκοπό έγινε το περασμένο Σάββατο στο σπίτι του κ. Αποστολόπουλου, στο Βλάση του τ. Δήμου Βουφράδος, και σ’ αυτήν μετείχαν 25 άτομα - κυρίως αυτοδιοικητικοί και πανεπιστημιακοί, πρώην κομματικά στελέχη από νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Ηλεία και την Αχαΐα.

Ο Τάσος Αποστολόπουλος είπε ότι η μία και ενιαία Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί να γίνει πραγματικότητα από τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, το Μάιο του 2014, επισημαίνοντας συγκεκριμένα: «Μπορεί να γίνει από τώρα, από το 2014, τώρα που πάει να αλλάξει και το εκλογικό σύστημα. Τα περιθώρια υπάρχουν, το αίτημα δεν είναι παράλογο».

Οι συμμετέχοντες παρατήρησαν ότι η Πελοπόννησος δεν μπορεί να είναι... τριχοτομημένη (με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και την Τροιζηνία να ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής). Μίλησαν δε για σκοπιμότητες που υπαγόρευσαν στο παρελθόν τη δημιουργία των δύο Περιφερειών (Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας) από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Επεσήμαναν ότι με την ενοποίηση η Πελοπόννησος θα αλλάξει προοπτική και θα δυναμώσει με τα δύο Πανεπιστήμια, τα δύο ΤΕΙ, με πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, και θα γίνει επιτέλους ενιαίος τουριστικός προορισμός που θα έχει προσανατολισμό επικοινωνίας και σύνδεσης μεταξύ των μεγάλων πόλεων που την απαρτίζουν. «Η Πελοπόννησος είναι πλέον μια ανοιχτή πόλη, μια γειτονιά με τους αυτοκινητόδρομους», τόνισαν χαρακτηριστικά.
Στόχος των συμμετεχόντων στην προσπάθεια είναι να συνταχθεί ένα υπόμνημα που θα αποσταλεί στην κυβέρνηση, στο υπουργείο Εσωτερικών και στα κόμματα. Το υπόμνημα αυτό, που θα παρουσιάζει όλες τις πτυχές του ζητήματος (με οικονομικά και διοικητικά στοιχεία), αναμένεται να εγκριθεί σε επόμενη συνάντηση η οποία θα γίνει το επόμενο διάστημα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ