ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Η Καραθώνα εκτός ΤΑΪΠΕΔ με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:19:00 μ.μ. |




















 Όπως αποκλειστικά αποκάλυψε με ρεπορτάζ της η εφημερίδα Ενημέρωση Πελοποννήσου η Καραθώνα  βγαίνει εκτός ΤΑΪΠΕΔ. Η εφημερίδα αναφέρει:

"Οι ξένοι και ντόπιοι επενδυτές που είχαν βάλει στο μάτι την Καραθώνα του Ναυπλίου, θα μείνουν με …την όρεξη. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας 3608/2013 δικαίωσε τους Ναυπλιώτες που ζητούσαν την ακύρωση της άρνησης του Υπουργού Οικονομικών, ν΄ ανακαλέσει την απαλλοτρίωση στην Καραθώνα, λόγω μη επίτευξης του σκοπού της απαλλοτρίωσης, και ακυρώθηκε η άρνηση αυτή.
Στην σχετική δίκη είχαν παρέμβει ο ΕΟΤ και η ΕΤΑ.
Σύμφωνα με το νόμο (3068/2002) πρέπει, σε συμμόρφωση προς την απόφαση αυτή, ο Υπουργός των Οικονομικών ν’ ανακαλέσει την απόφαση της απαλλοτρίωση για την Καραθώνα.

Δημήτρης Ροϊνιώτης:
Ο Δικηγόρος που χειρίσθηκε την υπόθεση της Καραθώνας

Η ακύρωση της απαλλοτρίωσης περιπλέκει την δυνατότητα της όποιας αξιοποίησης στο εγγύς μέλλον, καθώς, οι δικαιούχοι των εκτάσεων, των οποίων πρέπει να ακυρωθεί η απαλλοτρίωση, θα πρέπει (οι ίδιοι και οι κληρονόμοι τους) να καταβάλουν σοβαρότατα ποσά στο ελληνικό δημόσιο ως υπεραξία ή φόρους μεταβιβάσεων, κάτι που δεν είναι βέβαιο πως θα είναι εφικτό για όλους.
Η συνέχεια, η οποία θα διαρκέσει επί αρκετά χρόνια, αναμένεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσα και με απρόβλεπτες πολιτικές και αυτοδιοικητικές επιδράσεις.

Την υπόθεση, χειρίσθηκε νομικά, ο γνωστός για τις επιτυχίες του σε δίκες έναντι του δημοσίου, δικηγόρος Ναυπλίου Δημήτρης Ροϊνιώτης."

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ