ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος για την επέτειο των 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:35:00 π.μ. |




















 Με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου με τους συμβολισμούς που εμπεριέχει αποτελεί για όλους τους ενεργούς πολίτες και ακόμα περισσότερο για όλους εμάς που εμπλεκόμαστε στα κοινά μια ημέρα περισυλλογής, αυτοκριτικής και ευθύνης.

Η χώρα μας βρίσκεται ουσιαστικά υπό καθεστώς φτώχειας. Το αυτονόητο μέχρι εχθές δικαίωμα στην εργασία αποτελεί πλέον όνειρο θερινής νυκτός για την πλειοψηφία της νεολαίας μας.

Η δημοκρατία μας απειλείται. Τόσο εσωτερικά από φασιστικά πολιτικά μορφώματα όσο και εξωτερικά από τους ανάλγητους δανειστές μας.

Η πολιτική μας ελευθερία σκιάχτηκε. Δολοφονίες με πολιτικά κίνητρα που πιστεύαμε ότι είχαν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας επανήλθαν στο προσκήνιο. Η παιδεία μας κλυδωνίζεται. Τα μεγάλα Πανεπιστήμια είναι κλειστά και το προσωπικό τους μετέωρο.

Η χώρα εγκαταλείπεται. Οι πιο ενεργές δυνάμεις τρέπονται σε φυγή αναζητώντας σε μια χώρα του εξωτερικού το όνειρο και τις υποσχέσεις που η Ελλάδα μας αδυνατεί να εκπληρώσει.

Η ανθρωπιά μας χάθηκε. Ξενοφοβία και ρατσισμός τείνουν να χαρακτηρίσουν έναν λαό που έχει βιώσει την μετανάστευση στο πετσί του.

Πάνω και περισσότερο όμως από όλα είναι η ανασφάλεια και ο φόβος που έχει ριζώσει εδώ και 5 χρόνια στις ψυχές όλων μας και κανείς δεν πείθει για το πως θα καταπολεμηθούν.

Προφανώς οι πρωτεργάτες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν φαντάζονταν, ούτε ονειρεύονταν πως η Μεταπολίτευση θα αποκτούσε τέτοια χαρακτηριστικά. Οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος είναι τεράστιες. Σε μεγάλο βαθμό έχει ήδη πληρώσει για τις αμαρτίες του και σίγουρα θα πληρώσει κι άλλο.

Αυτό που προέχει όμως σήμερα είναι η συλλογική δράση. Για την ομοψυχία και την αλληλεγγύη που καλείται να επιδείξει ο λαός μας αυτή την στιγμή, οι κυβερνώντες φέρουν ακέραια την ευθύνη. Αυτοί αναλογιζόμενοι τα λάθη του παρελθόντος θα πρέπει μακριά από λαϊκισμούς και τεχνητές εντάσεις να οδηγήσουν στην ανάταση της χώρας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ