ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Παρέμβαση με πρόσκληση της Άλλης Πρότασης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:03:00 π.μ. |
 Κείμενο εννιά σημείων για διάλογο όπως προέκυψε στην συνέλευση της Άλλης Πρότασης που πραγματοποιήθηκε στην Τίρυνθα στις 14/10.

Την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου μέλη και φίλοι της Άλλης Πρότασης βρεθήκαμε για να συζητήσουμε το παρόν και το μέλλον της παράταξής. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στη γνωστή και πολύ δύσκολή συγκυρία για το λαό αυτής της χώρας. Επί σειρά ετών οι πολιτικές που εφαρμόζονται περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, διαλύουν το κοινωνικό κράτος, περιστέλλουν τα εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.
Οι πολιτικές αυτές έχουν άμεση επίπτωση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αφού απολύονται εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α, καταργούνται υπηρεσίες και προωθείται η εισαγωγή πλήρως απορυθμισμένων μορφών εργασίας με εργαζόμενους «δανεικούς»!! από Μ.Κ.Ο και άλλους παρεμφερείς οργανισμούς. Μια εργασία διάρκειας λίγων μηνών που ήδη εκτός των άλλων αποτελεί και μέθοδο ανεξέλεγκτης ρουσφετολογίας.

Επίσης συνεχίζεται η πολιτική της μείωσης των πόρων που διατίθενται στην Τ.Α. που ήδη φθάνει στο ποσοστό του 60-65 %. Γίνεται φανερό από το μέγεθος της μείωσης και μόνο ότι οι Ο.Τ.Α αδυνατούν να συντηρήσουν την ήδη προβληματική λειτουργία των δομών που επιβλέπουν. Στο Δήμο Ναυπλίου παρατηρούνται ελλείψεις στην υπηρεσία καθαριότητας και αδυναμία εξυπηρέτησης όλων των αιτήσεων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Οι συμμετέχοντες στην συνάντηση πιστεύουμε ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η ύπαρξη μίας ανεξάρτητης, ριζοσπαστικής δημοτικής παράταξης στο Δήμο Ναυπλιέων και καλούμε σε ανοιχτό διάλογο κάθε πολιτική, κοινωνική, επαγγελματική και επιστημονική συλλογικότητα, όλες και όλους τους ενεργούς πολίτες του Δήμου μας πάνω στους κατωτέρω άξονες:

Α) Την αντικατάσταση του υπερσυγκεντρωτικού και γραφειοκρατικού θεσμού των Καλλικρατικών Δήμων από μικρότερους σε μέγεθος που θα λειτουργούν με ευέλικτες διαδικασίες και μετά από διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες. Την θέσπιση αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών όπως ο συμμετοχικός προϋπολογισμός που θα ενθαρρύνουν τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών σε όλα τα στάδια λήψης των αποφάσεων.

Β) Την μεταρρύθμιση του σημερινού συγκεντρωτικού δημαρχοκεντρικού συστήματος από εκλογικό νόμο απλής αναλογικής με παράλληλη εκλογή του δημάρχου από το Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς οι προθέσεις της κεντρικής εξουσίας φαίνεται ότι τείνουν προς ένα σύστημα πιο απολίτικο και στην ενίσχυση του ρόλου των τοπικών παραγόντων και του προσώπου του Δημάρχου.

Γ) Την επέκταση και ενίσχυση των κοινωνικών και προνοιακών παροχών στους δημότες αλλά και όλους τους κάτοικους του Δήμου Ναυπλιέων.

Δ) Την διαφύλαξη και αναβάθμιση των δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τους δημόσιους χώρους του Δήμου μας, τους οποίους η κεντρική εξουσία σκοπεύει να ξεπουλήσει και να ιδιωτικοποιήσει, όπως τα οικόπεδα στον Άγιο Αναστάσιο και το κτίριο παλιάς εφορίας στο Μεγάλο Δρόμο που είναι ζωτικής σημασίας για την κάλυψη αναγκών του Δήμου μας ( διοικητήριο, συνεδριακό κέντρο, σχολείο ). Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για την παραλία της Καραθώνας και το νησί στο Τολό.

Την προώθηση των ήπιων μορφών μετακίνησης με ενίσχυση των πεζοδρομήσεων και το σχεδιασμό ποδηλατοδρόμων όχι μόνο εντός της πόλης του Ναυπλίου αλλά και στην περιφέρεια του Δήμου. Επίσης το σχεδιασμό της ενεργειακής αυτονομίας κτιρίων του Δήμου που εκτός της περιβαλλοντικής της σημασίας θα προσφέρει σημαντική ωφέλεια στα οικονομικά του Δήμου.

Ε) Τη διαχείριση των στέρεων αποβλήτων μέσα από το σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης, κομποστοποίησης στα όρια του Δήμου μας. Τη συνεργασία με τους γειτονικούς Δήμους και την Περιφέρεια, εφόσον υπάρχει ανάλογη πρόθεση, για την οριοθέτηση Χ.Υ.Τ.Υ στο πιο κατάλληλο σημείο και αφού προηγηθεί διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες. Είμαστε αντίθετοι στους σημερινούς σχεδιασμούς της Περιφέρειας που προωθεί την εμπορευματικοποίηση των απορριμμάτων και το εργοστάσιο καύσης για να αποκομίσουν κέρδη ιδιώτες επενδυτές σε βάρος του ήδη επιβαρυμένου περιβάλλοντος. Η πολιτική αυτή της Περιφέρειας συνεπάγεται και αυξημένα τέλη που θα επιβαρύνουν τους δημότες.

ΣΤ) Τη θεώρηση του νερού ως εμπόρευμα ως δημόσιο αγαθό και όχι ως εμπόρευμα δεκτικό σε ιδιωτικοποίηση. Βελτίωση της ποιότητάς του, παροχή πόσιμου και υγιεινού νερού στις προβληματικές περιοχές του Δήμου ( Δ.Ε Ασίνης και Δ.Ε Μιδέας ). Επέκταση του δικτύου αποχέτευσης στις δημοτικές και τοπικές ενότητες που δεν διαθέτουν.

Ζ) Την παρέμβαση του Δήμου για την υποβοήθηση και ενίσχυση μίας βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και υποδομής, στηριγμένης στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και σε στενή σύνδεση με τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που παράγει ο τόπος μας.

Η) Το σεβασμό της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς αυτού του τόπου. Άσκηση πίεσης από το Δήμο για άμεση ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας τους.

Θ) Θέτουμε στην κρίση της τοπικής κοινωνίας την μονόπλευρη προβολή μέρους των τοπικών Μ.Μ.Ε υπέρ συγκεκριμένων δημοτικών παρατάξεων.

Επίσης δηλώνουμε ότι θα αντιπαλέψουμε, σε τοπική κλίμακα, την προσφιλή σε πολλούς μέθοδο του ρουσφετιού, της διαφθοράς και της συνδιαλλαγής.

Πιστεύουμε ότι η ανατροπή της σημερινής κατάστασης στο Δήμο Ναυπλιέων θα απαιτήσει τη συσπείρωση πλατιών δυνάμεων, συλλογικοτήτων και πολιτών. Στην κατεύθυνση αυτή το προσεχές διάστημα θα καλέσουμε σε δημόσια συγκέντρωση όλες τις λαϊκές δυνάμεις, συλλογικούς φορείς, πρόσωπα της Τ.Α και ενεργούς πολίτες προκειμένου να αναζητήσουμε με ανοιχτό και ελεύθερο διάλογο τον κοινό βηματισμό, που θα οδηγήσει σε ένα πλατύτερο σχήμα που θα επιδιώξει την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης και την διακυβέρνηση του Δήμου. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να θέσουμε σε εφαρμογή όλες αυτές τις ιδέες και να νικήσουμε το παλιό..
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ