ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Έρχονται οι Ρώσοι σήμερα στο Ναύπλιο για τον Καποδίστρια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:17:00 π.μ. |
Λαμπρές εκδηλώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, θα γιορταστούν σήμερα στο Ναύπλιο και αύριο στην Αθήνα, τα 185 χρόνια από την ανακήρυξη του Ιωάννη Καποδίστρια κυβερνήτη της Ελλάδας και από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας.

Τη συνέχιση του πολιτικού διαλόγου με την Αθήνα σε ευρύ φάσμα διμερών και διεθνών ζητημάτων θα επιδιώξει κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Σεργκέι Λαβρόφ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ ο κ. Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτής θα έχει συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ομόλογό του Ευ. Βενιζέλο και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια και τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

«Σκοπός της επίσκεψης είναι η συνέχιση του πολιτικού διαλόγου με την ελληνική πλευρά σε ευρύ φάσμα διμερών και διεθνών θεμάτων. Θα υπάρξει αναλυτική ανταλλαγή απόψεων για τη συνεργασία της Ρωσίας με την ΕΕ, στο πλαίσιο μεταξύ άλλων της επικείμενης προεδρίας της Ελλάδας στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014, καθώς και για την κατάσταση στη Συρία και την Αίγυπτο, γύρω από το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, την κατάσταση πραγμάτων στην περιοχή των Βαλκανίων» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει σημεία Τρίτη, 29/10 στο Ναύπλιο, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, θα ακολουθήσει επίσημη τελετή κατάθεσης στεφάνων στο άγαλμα του Ι. Καποδίστρια, ενώ ακολουθήσει εκδήλωση στο κτίριο του Βουλευτικού, της πρώτης Ελληνικής Βουλής.

Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων έχουν αναλάβει το «Κέντρο Εθνικής Δόξας», το Ίδρυμα Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου από τη Ρωσία και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» από την Ελλάδα, με την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Διεθνούς Ανθρωπιστικής Συνεργασίας του ΥΠ.ΕΞ. Ρωσικής Ομοσπονδίας και του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ