ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Γιάννης Καλλιάνος: Ο μετεωρολόγος από το Δρέπανο που κερδίζει τις εντυπώσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:49:00 π.μ. |






















 Ο Γιάννης Καλλιάνος γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου του 1978 στην Αθήνα με καταγωγη απο το Δρέπανο. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του ως το δημοτικό τα περνά στην Ηλιούπολη,όμως η οικογένειά του μετακομίζει στην Γλυφάδα,όπου κατοικεί ως σήμερα. Αποφοιτά απο το 2ο Γυμνάσιο Γλυφάδας και στη συνέχεια επιλέγει να ακολουθήσει το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Ηλιουπόλεως, αφού ως πρότυπο σχολείο,θα του έδινε τη δυνατότητα να ασχοληθεί παραπάνω ώρες με την κατεύθυνση που τον ενδιέφερε.


Η κατεύθυνση αυτή δεν είναι άλλη από εκείνη των θετικών επιστημών που τον κερδίζει αμέσως,με τα άριστα για εκείνον στα Μαθηματικά, την Φυσική, την Χημεία και την Γεωμετρία...να ''πέφτουν βροχή''!
Το ταξίδι....ξεκινά!

Στις πανελλήνιες εξετάσεις πετυχαίνει στο Μαθηματικό της Πάτρας.Γι'αυτον ήταν η επιλογή του μόνο που ο καιρός...έχει γυρίσματα και έτσι η Μετεωρολογία που αρχικά ήταν σε μαθήματα επιλογής,φαίνεται να τον επιλέγουν για την υπόλοιπη ζωη του.

Ανελλιπώς παρακολουθούσε ανοιχτά σχολεία και σεμινάρια τα οποία λάμβαναν χώρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Με τους καθηγητές του ήταν συνεχώς σε επικοινωνία, μιας και ήθελε απο νωρίς να μάθει τα μυστικά της πρόγνωσης.

Χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος είχε πεί στον Καθηγητή που του δίδασκε Μετεωρολογία : "Κύριε Καθηγητά, αφού έχω μάθει σχεδόν όλα τα μυστικά της πρόγνωσης, δεν είμαι έτοιμος να κάνω καθημερινά τις δικές μου προγνώσεις;" Η απάντηση του καθηγητή ήταν αρνητική, γιατί του εξήγησε οτι δεν είχε ακόμα το κατάλληλο θεωρητικό αλλά πρακτικό υπόβαθρο. Παρ'όλα αυτά όμως καθημερινά αφισοκολλούσε στους πίνακες ανακοινώσεων του Πανεπιστημίου Πατρών ...προγνώσεις για τον καιρό της Ελλάδας, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και της Πάτρας.

Εισέρχεται αμέσως στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών : Μαθηματικά των Φυσικών και Βιομηχανικών Εφαρμογών οπου αποφοιτεί με βαθμό "Άριστα" σε 2 χρόνια, αλλά παρ'όλα αυτά νιώθει οτι δεν έχει εκπληρώσει τον σκοπό του.

Αποφασίζει να κάνει νέες μεταπτυχιακές σπουδές με βασικό τίτλο σπουδών αυτή τη φορά την Μετεωρολογία, οπου σε καθημερινή βάση διαβάζει πάρα πολλές ώρες για την επιστήμη που αγαπούσε, όπως μας εξηγεί. Πολλές εργασίες, πολλά και δύσκολα μαθήματα, πολλές παρουσιάσεις, πολλά σεμινάρια και συνέδρια συνέθεταν το δύσκολο αυτό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

Μετά τις σπουδές του στην Μετεωρολογία εισέρχεται σε ένα νέο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο "Πληροφοριακά Συστήματα και Δίκτυα Υπολογιστών". Λόγω φόρτου εργασίας -ως καθηγητής Μαθηματικών σε διάφορα φροντιστήρια και σχολεία των Αθηνών- δεν καταφέρνει να τελειοποιήσει και εκεί τις σπουδές του, αλλά απ'ότι γνωρίζουμε του έχουν απομείνει ακόμα πολύ λίγα μαθήματα, ώστε να αποφοιτήσει και απο αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, το τρίτο δηλαδή κατα σειρά!

Ως φαντάρος της αεροπορίας, εκπαιδεύεται στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, υπηρετά εκεί και τελειώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις έχοντας μάθει εκτός απο τα μυστικά της πρόγνωσης, αυτά και της παρατήρησης των μετεωρολογικών φαινομένων.
Η πορεία...

Από το 2000 μέχρι και το 2010 εργάζεται ως καθηγητής Μαθηματικών σε διάφορα κεντρικά φροντιστήρια των Αθηνών, έχει υπάρξει μέτοχος και υπεύθυνος σε 3 παραρτήματα απο αυτά καθώς και επιλέγεται να διδάξει την επιστήμη των Μαθηματικών ως αναπληρωτής -για τρείς συνεχόμες σχολικές χρονιές- σε δύο εκ των κορυφαίων ιδιωτικών σχολείων της χώρας, στο Κολέγιο Αθηνών αλλά στα εκπαιδευτήρια "Νέα Γενιά Ζηρίδη"

Έχει διδάξει Οικονομικά Μαθηματικά και Στατιστική σε διάφορα ιδιωτικά ΙΕΚ αλλά ασχολήθηκε πολλά χρόνια και με τα ιδιαίτερα μαθήματα Μαθηματικών, με πολύ καλά αποτελέσματα και επιτυχίες σε υψηλόβαθμες σχολές για τους μαθητές που τον επέλεξαν ως δάσκαλο.

Το 2008 ξεκινά ως βασικός Μετεωρολόγος του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα fm, ενω παράλληλα ξεκινά και η συνεργασία του με την ΕΤ1, για τρείς συνεχόμενες σεζόν και για την εκπομπή "έχουμε και λέμε" με παρουσιάστρια την Ρίκα Βαγγιάννη.

Από το 2010 μέχρι και σήμερα, ανήκει στο δυναμικό της ΝΕΤ, με καθημερινή ζωντανή πρόγνωση του καιρού στις πρωινές εκπομπές αλλά και στα Δελτία Ειδήσεων.

Έχει συνεργαστεί με εξαίρετους δημοσιογράφους, όπως ο Κώστας Αρβανίτης, η Μαριλένα Κατσίμη, η Ρίτσα Μπιζόγλη, η Μαρία Σαράφογλου, ο Προκόπης Δούκας, ο Αντώνης Αλαφογιώργος, η Λίνα Κλείτου, ο Φάνης Παπαθανασίου, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Μάριον Μιχαλιδάκη, ο Γιώργος Κουβαράς και πάρα πολλοί άλλοι.
Και...ένα δωράκι για εμάς!

Όπως μας εξηγεί στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ο φετινός χειμώνας ακόμη δεν έχει εμφανιστεί στην χώρα μας.

Είναι νωρίς ακόμα μας λέει, για να βγάλουμε συμπεράσματα για τον φετινό χειμώνα! Όλα είναι πιθανά. Εξάλλου ο χειμώνας δείχνει τα "δόντια" του στην Ελλάδα κυρίως απο τον Γενάρη και στη συνέχεια...

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ