ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Συνεργασία του Επιμελητηρίου Αργολίδας με το Ε.Β.Ε Βόννης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:28:00 μ.μ. |
Από αριστερά: Δημήτρης Μαγκλάρας, Ανδρέας Διαμαντής, Φώτης Δαμούλος, Δημήτρης Κούρος, Δρ. Κνάουμπερ-Ντάουμπενμπυχελ, Γιάννης Μπούρλος-Μάυ, Γιάννης Βασιλείου και Δρ. Χουμπέρτους Χίλλε.
 Συνεργασία εγκαινιάζουν το Επιμελητήριο Αργολίδας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βόννης. Στην πρώτη συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο πλευρών συζητήθηκαν ήταν η κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην κρίση, το μέλλον των επιμελητηρίων στην Ελλάδα, το υψηλό ποσοστό ανεργίας και δη των νέων και η αναζήτηση γρήγορων αποδοτικών λύσεων, καθώς και ο ρόλος της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει συνέχεια αφού αποφασισθεί σύντομα ένα χρονοδιάγραμμα και μία ατζέντα θεμάτων όπου μπορεί μία συνεργασία να είναι δημιουργική και εποικοδομητική.

Επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συναντήθηκαν στο μέγαρο του ΕΒΕ Βόννης ήταν η Αντιπρόεδρος Δρ. Κνάουμπερ-Νταουμπενμπύχελ και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος.

Τον κ. Δαμούλο συνόδευαν οι Δημήτρης Μαγκλάρας (Αντιπρόεδρος), Δημήτρης Καρράς (Γεν. Γραμματέας), Μανώλης Δανούσης (Οικονομικός Επόπτης) και Αλεξάνδρα Κωστοπούλου (Διοικητικός).

Εκ μέρους του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) συμμετείχαν οι Γιάννης Βασιλείου (Αντιπρόεδρος), Δημήτρης Κούρος (Γεν. Γραμματέας), Γιάννης Μπούρλος-Μάυ (ιδρυτικός Πρόεδρος) και Χριστίνα Αλεξόγλου-Πατέλκου (Γραφείο KAUSA Κολωνίας). Το ΕΒΕ Βόννης εκπροσωπούσαν ο Γεν. Διευθυντής Δρ. Χουμπέρτους Χίλλε, o δ/ντης Γιούργκεν Χίντενμπεργκ και το στέλεχος Αλίνα Τούρνβαλντ.

Την πρωτοβουλία για τη συνεργασία είχε το Επιμελητήριο Αργολίδας που αφού επικοινώνησε με τον Γερμανο-Ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο DHW βολιδοσκοπήθηκε το ΕΒΕ Βόννης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, προτιμήθηκε το ΕΒΕ Βόννης σαν ένα σχετικά μεσαίο σε μέγεθος επιμελητήριο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας η οποία έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το ΕΒΕ Βόννης, το οποίο καλύπτει γεωγραφικά την ευρύτερη περιοχή Βόννης και Ρήνου-Σίγκ, ανταποκρίθηκε θετικά εφόσον έχει ήδη πείρα σε τέτοιες συνεργασίες, όπως π.χ. πρόσφατα με το ΕΒΕ Βαρκελώνης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ