ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

3 Νοεμβρίου πρεμιέρα για ανοιχτά εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:57:00 π.μ. |















 Έως επτά Κυριακές το χρόνο, αρχής γενομένης από τις 3 Νοεμβρίου, έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν πλέον τα εμπορικά καταστήματα. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θεσμοθέτησε το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων περισσότερες Κυριακές το χρόνο οι έμποροι δείχνουν απρόθυμοι να ακολουθήσουν την απόφαση αυτή καθώς από τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου μόλις το 54% των εμπορικών συλλόγων δηλώνει ότι τα μέλη του θα ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους στις 3 Νοέμβριου. 

Μάλιστα μεγάλος είναι και ο αριθμός εκείνων των μικρομεσαίων εμπόρων που λένε ότι δεν θα κάνουν χρήση των επιπλέον Κυριακών που δίνει ο νόμος εκτός από την καθιερωμένη τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία οι 7 Κυριακές που οι επιχειρήσεις μπορούν να ανοίγουν προαιρετικά είναι 1 Κυριακή σε κάθε εκπτωτική περίοδο, 2 Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα και 1 Κυριακή πριν το Πάσχα. Οσο για το επιτρεπόμενο ωράριο της Κυριακής είναι από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ