ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Διακήρυξη της Δημοκρατικής Αριστεράς Αργολίδας για τις Δημοτικές εκλογές του 2014 στο Δήμο Αργους – Μυκηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:46:00 π.μ. |
1. Και εμείς, οι δημότες του μισού Νομού Αργολίδας - όση και η έκταση του Δήμου Αργους – Μυκηνών, πορευόμαστε αγκομαχώντας, με ανησυχία για το μέλλον. Σαν να ξυπνήσαμε από γλέντι που κράτησε 40 χρόνια, δίνοντας προτεραιότητα στο εφήμερο, παραγνωρίζοντας την ποιότητα, βασικές κοινωνικές αρχές και αποθεώνοντας την αναξιοκρατία και την ιδιοτέλεια. Και ας έχουμε δύο (2) υπουργούς στην Κυβέρνηση και ας εκκρεμούν, έτσι πρόχειρα, τα ανέκδοτα : Ανάβαλος, προαστιακός σιδηρόδρομος Αργους - Ναυπλίου, τουρισμός στην αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, διαχείριση διάθεσης των εσπεριδοειδών με σύστημα και ακόμη άλλα πολλά. 

2. Και υπάρχει η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος. Ο Δήμαρχος, του 60%, για να μην ξεχνιόμαστε - ίσως γι’αυτό δείχνει ότι δεν ακούει τους άλλους και μας μπερδεύει με το «εγώ» και το «εμείς», που με την ίδια ευκολία, με το ίδιο πάθος αναφέρεται στην αναγκαιότητα αλλαγής Δημαρχειακού Μεγάρου αλλά και στη σχέση του Ηρακλή, του Περδίκκα κ.α ως προγόνων των βασιλιάδων του Αργους, στο αντίπαλο Ναύπλιο αλλά και στην ανάπλαση του δικού μας κέντρου με τα κανάλια, στους αποκλειστικούς αγώνες του για την Σχολή Τουριστικών επαγγελμάτων, τη διατήρησης της Δ.Ο.Υ. στο Αργος κ.α. αλλά και σ’αυτούς με την Λαμποργίνι, ώστε να υιοθετήσει το πορτοκαλί χρώμα του Αργους, στο κακό που μας βρήκε με τα 8 στρέμματα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου αλλά και, παλαιότερα, στο τελεφερίκ μέχρι το κάστρο. Ο Δήμαρχος, υπερδραστήριος, αντισυστημικός, που δίνει λύσεις «εδώ και τώρα», που στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όπως ισχυρίζεται, θα ξεπεράσει το 70%, που απαξιώνει όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, που παντού διατυμπανίζει ότι το Αργος, επιτέλους, ξύπνησε και διάγει την «αναγεννησιακή του περίοδο». Ο Δήμαρχος, όμως, που δείχνει να έχει ξεχάσει ότι το «ενός ανδρός αρχή» συνάδει με το Μέτρο και τον Ελεγχο, διαφορετικά εκτίθεται. 

3. Και υπάρχουν και οι δημότες ενός από τους μεγαλύτερους Καλλικρατικούς Δήμους, στο Αργος, στις Μυκήνες, στους Μύλους, στη Νέα Κίο, στο Κουτσοπόδι και στη Λυρκεία. Ολοι τους, κι ας μην το ομολογούν, κουράστηκαν από το σκηνικό των πολλών και μεγάλων λόγων και των λίγων και μικρών πράξεων, αυτό, διανθισμένο με άκρα Ιδιοτέλεια, παλαιοκομματικό παραγοντισμό και ατελείωτη "καπατσοσύνη". Υπάρχουν, όλοι αυτοί, που επιθυμούν να ενεργοποιήσουν, εδώ και τώρα, τις αναζητούμενες αρετές τους, όχι μόνον για τους εαυτούς τους αλλά και για τους άλλους. Και πολλοί απ’αυτούς, που τώρα πια, θέλουν να ψηφίσουν δαφορετικά, λένε, με νου και γνώση. 

4. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα γίνουν οι Δημοτικές Εκλογές του 2014, με νέα εκλογική νομοθεσία, όπως φαίνεται, που κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, από την ύπαρξή της, έχει θέσει ως βασική επιδίωξή της, να καταστεί η ασκούμενη εκάστοτε Πολιτική, συνώνυμη με τη Γνώση και τη Λογική. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ αποδέχεται ότι στις τοπικές κοινωνίες, η λειτουργία των κομμάτων υποχωρεί μπροστά στην Κοινωνία των Πολιτών. Για τα Δημοτικά πράγματα, οι πολίτες διαμορφώνουν τις πολιτικές και οι πολίτες αποφασίζουν, τα κόμματα ακολουθούν. 

5. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, για τις Δημοτικές εκλογές του 2014, στο Δήμο Αργους – Μυκηνών, χωρίς να αγνοεί το γενικότερο ασφυκτικό οικονομικό και αξιακό περιβάλλον και το ότι βρισκόμαστε στο κέντρο μίας από τις σημαντικότερες Κρίσεις της ελληνικής Κοινωνίας, με δύσκολη έξοδο από αυτήν, θα επιδιώξει, στο μέτρο των δυνάμεών της : - την αναζήτηση Κοινής Προσπάθειας, ώστε να εκφραστεί αυτό που απαιτούν οι καιροί δηλ. το σοβαρό, το διαφορετικό και το σύγχρονο, επιδιώκοντας την επαφή με πρόσωπα που αντιλαμβάνονται το ζητούμενο στις επόμενες εκλογές, ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους ταυτότητα. - να καταστήσει γνωστό στους Δημότες του Δήμου Αργους – Μυκηνών, ότι ο επόμενος Δήμαρχος και η επόμενη Δημοτική Αρχή, στα πλαίσια της συλλογικής προσπάθειας, θα πρέπει να λειτουργήσουν με Πρόγραμμα, σκοπούς και δράσεις, με ειλικρίνεια και μέτρο, μακριά από «φανφάρες» και «ταξίματα». - να γνωρίσει στους Πολίτες ότι θα επιδιώξει να αναδείξει τους ίδιους, με την ιδιότητα του Ενεργού Πολίτη, στο επίκεντρο της ασκούμενης Δημοτικής Πολιτικής - να γνωστοποιήσει τις λύσεις των προβλημάτων του Δήμου στα πλαίσια μιας Στρατηγικής πρότασης για το μέλλον της πόλης. 

Τέλος, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ανοιχτή στο διάλογο και τις προτάσεις, για τις Δημοτικές εκλογές του 2014, στο Δήμο Αργους – Μυκηνών, θα επιδιώξει να γίνει αντιληπτό ότι η επόμενη Δημοτική Αρχή, σε τελευταία ανάλυση, πρέπει να ηγηθεί της προσπάθειας κουλτούρας Αλλαγής των κατοίκων αυτού του Δήμου, να ηγηθεί της προσπάθειας για να καταστεί η Κοινωνική Αντίληψη σύμφυτη με την καθημερινότητά μας. Αργος, Οκτώβριος 2013
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ