ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Εντυπωσίασε η Πελοπόννησος και τα προϊόντα της στην έκθεση WFG της Βάδης Βυτεμβέργης στη Γερμανία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:29:00 μ.μ. |
 Εντυπωσίασε η Πελοπόννησος με τα προϊόντα της στην μικτή περιφερειακή έκθεση WFG, στο Schwabisch Hall του κρατιδίου της Βάδης Βυτεμβέργης στη Γερμανία. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως 15 Σεπτεμβρίου στην Αρένα Χοενλόχε του Ιλσχόφεν, και η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Περιφέρεια Schwabisch Hall, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τα χαρακτηριστικά της νέας της ταυτότητας «Μυθική Πελοπόννησος».

Οι επισκέπτες της έκθεσης, που βρέθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γεύθηκαν παραδοσιακά εδέσματα της Πελοποννήσου, το ποιοτικό της κρασί, ελιές και ελαιόλαδο, παστέλια, λαλάγγια και αρκετά παραδοσιακά γλυκίσματα, ενώ διανεμήθηκαν προωθητικά φυλλάδια, για τα προϊόντα και τον τουρισμό της Πελοποννήσου, καθώς και 2 διαφορετικά cd με ντοκιμαντέρ για την Πελοπόννησο.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε την δεύτερη ημέρα το χορευτικό από Έλληνες της ομογένειας που συμμετείχε μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με το οποίο γέμισε η αίθουσα του εκθεσιακού χώρου με ελληνικά και πελοποννησιακά ακούσματα.

Ο περιφερειάρχης του Schwabisch Hall κ. Bauer κατά την εναρκτήρια ομιλία του ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του για συμμετοχή στην έκθεση, και τόνισε την πολύ καλή συνεργασία των δυο Περιφερειών στα θέματα τουρισμού, ενέργειας, αγροτικής οικονομίας και δημόσιας διοίκησης. Η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ντίνα Νικολάκου στην ομιλία της κατά τα εγκαίνια της έκθεσης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Πελοποννησιακών προϊόντων και της Πελοποννήσου ως προορισμό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ