ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Kαλοκαιρινές δραστηριότητες του συλλόγου "Ελληνική Παράδοση"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:36:00 μ.μ. |
Για μια ακόμη χρονιά, στα 21 χρόνια παρουσίας του συλλόγου «Ελληνική Παράδοση» στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, χορευτές όλων των ηλικιών συμμετείχαν στην επιτυχημένη τελική παράσταση, την Τετάρτη 26 Ιουνίου, με τίτλο «Αραδιαστείτε στον χουρό και εγώ θα τραγουδήσω». Παρουσιάστηκαν χοροί από τα 18 τμήματα παιδιών και ενηλίκων χορευτών του συλλόγου, καθώς και τραγούδια από την νεοσύστατη χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού.
Αφετηρία της χορευτικής διαδρομής του συλλόγου ήταν η συμμέτοχη στο παμποντιακό φεστιβάλ στα Σούρμενα Αττικής. Στην ίδια εκδήλωση έλαβαν μέρος μερικά από τα καλύτερα χορευτικά συγκροτήματα της Ελλάδας. Η χορευτική ομάδα του συλλόγου ενθουσίασε παρουσιάζοντας χορούς από το νησί της Πάρου.
Δεύτερος σταθμός, ήταν το ορεινό Κορακοβούνι Κυνουρίας, παραμονή του Αη-Λια, μετά από πρόσκληση του τοπικού συλλόγου. Η ομάδα των ενήλικων παρουσίασε τοπικούς παραδοσιακούς χορούς, σε ένα μαγευτικό τόπο με πλατάνια και τρεχούμενα νερά.
Στις 3 και 4 Αύγουστου, διοργανώθηκε από τον μορφωτικό σύλλογο Λιμνών ένα διήμερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, με την παρουσία σημαντικών χορευτικών συγκροτημάτων. Ο σύλλογος μας συμμετείχε με δύο χορευτικές ομάδες, με χορούς από τα νησιά των Κυκλάδων και λαϊκό πρόγραμμα.
Παραμονή της μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στις 5 Αύγουστου, στο Πλατανήτι του δήμου Ναυπλιέων, ο σύλλογος «Ελληνική Παράδοση» έλαβε μέρος στην περιφορά της εικόνας συνοδεύοντας την και στο τέλος ολοκλήρωσε την παρουσία του με χορευτική εκδήλωση.
Από τις 16 έως τις 19 Αύγουστου, η χορευτική ομάδα του συλλόγου βρέθηκε στο όμορφο Πήλιο, συμμετέχοντας στις τριήμερες εκδηλώσεις αναβίωσης του πηλιορείτικου γάμου στην Πορταριά. Η παρουσία του συλλόγου έλαβε πολύ καλά σχόλια, τόσο για τις χορευτικές της ικανότητες, όσο και για το κέφι και την ζωντάνια καθ’ όλη την διάρκεια της εκεί παραμονής της.
Επόμενος σταθμός, ήταν το κάλεσμα για δεύτερη συνεχή χρόνια από τον πολιτιστικό σύλλογο Φρουσούνας της ορεινής Αργολίδας. Δύο χορευτικές ομάδες του συλλόγου βρέθηκαν στο καταπράσινο και πολύβρυσο χωριό την παραμονή του αϊ-Γιαννιού του νηστευτή, στις 28 Αυγούστου, δείχνοντας ότι ο σύλλογος αγαπάει και είναι πάντα κοντά στους ανθρώπους και των πιο απομακρυσμένων ορεινών χωριών. Τα μέλη του συλλόγου συμμετείχαν στην περιφορά, κρατώντας την εικόνα του Αη Γιάννη, γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τοπικούς παραδοσιακούς χορούς, καθώς και με χορούς από την Θράκη.
Εκτός από τις επίσημες χορευτικές εκδηλώσεις, ο σύλλογος φρόντισε να διοργανώσει εκδηλώσεις και για την ψυχαγωγία των μελών του.

Στις 31 Ιουλίου έγινε το καθιερωμένο καλοκαιρινό πάρτυ στην παραλία της Καραθώνας με φαγητό, γλέντι και πολύ χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Επίσης, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε εκδρομή με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία. Οι χορευτές επισκέφθηκαν την προστατευμένη από το δίκτυο NATURA 2000 περιοχή της λίμνης Καϊάφα και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με μια επίσκεψη στην όμορφη Κυπαρισσία.

Οι δραστηριότητες του συλλόγου συνεχίζονται καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Οι έγραφες για την καινούρια χορευτική χρόνια, θα γίνονται από τις 16 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, 7-9 μ.μ. (Δευτέρα έως Παρασκευή), στα γραφεία του συλλόγου Κορίνθου 129.

Η έναρξη μαθημάτων θα γίνει την Τρίτη 1η Οκτώβρη.

Τηλέφωνο 27510-61113
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ