ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Στο σφυρί από το ΤΑΙΠΕΔ και το εγκατελημένο εστιατόριο στην παραλία Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:55:00 π.μ. |
 Διαδικασίες-εξπρές για την πώληση ή αξιοποίηση 35 ακινήτων-φιλέτων του Δημοσίου, προωθούν το ΤΑΙΠΕΔ και η ΕΤΑΔ Α.Ε. και το επόμενο διάστημα θα «βγουν» πολλοί σημαντικοί διαγωνισμοί.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά και η φθινοπωρινή εξόρμηση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου που βγάζει στο «ηλεκτρονικό σφυρί» κτίρια και οικόπεδα που αναμένεται να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επενδυτών.

Προς αξιοποίηση μέσα στον Νοέμβριο θα βγουν επίσης τα δύο πάρκινγκ που βρίσκονται στην οδό Ζαλοκώστα και στην πλατεία Πρωτομαγιάς (στην Ευελπίδων) καθώς και το εστιατόριο στην παραλία Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο.

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να προκηρυχθούν διαγωνισμοί και να γίνουν ηλεκτρονικές δημοπρασίες για τουλάχιστον είκοσι ακίνητα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ΕΤΑΔ. Πολλά από αυτά είναι ώριμα να αξιοποιηθούν, ενώ για άλλα ολοκληρώνονται οι τεχνικές λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα:

Στο Ναύπλιο πωλούνται επίσης δύο οικόπεδα στις οδούς Σπάρτης και Νέας Κίου, έκτασης 7.200 και 3.500 τ.μ. αντίστοιχα και ένα κτίριο 421 τ.μ. στην παλιά πόλη.

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, το γεγονός ότι πριν από μερικές ημέρες το πρακτορείο Bloomberg έκανε εκτενές αφιέρωμα στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων του Δημοσίου χαρακτηρίζοντάς τες «τύπου e-Bay». Η Ελλάδα προσπαθεί να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκαλούν οι φτωχές επιδόσεις της στις πωλήσεις ακινήτων, μια από τις βασικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης, ύψους 240 δισ. ευρώ, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Χωλαίνοντας, εξαιτίας της γραφειοκρατίας, της απουσίας ζήτησης, της πολιτικής αντίστασης και των συχνών καθυστερήσεων, οι πωλήσεις των κρατικών περιουσιακών στοιχείων δεν έχουν αποφέρει τα έσοδα που ζητούν οι δανειστές... Με περισσότερες από 70.000 ιδιοκτησίες που ποικίλουν από πολυτελή θέρετρα στις ακτές της Αττικής μέχρι εγκαταλελειμμένα συνεργεία αυτοκινήτων, τα ακίνητα αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των 50 δισ. ευρώ που η κυβέρνηση είχε αρχικά δεσμευτεί να συγκεντρώσει από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων» σημειώνει το Bloomberg .

 «Για περίπου 1.000 μικρά κτίρια, γραφεία και κατοικίες που ανήκουν στο κράτος, οι διαδικτυακές δημοπρασίες έχουν επιλεγεί ως ο καλύτερος τρόπος για να φύγουν από τις ελληνικές λίστες, γρήγορα και με διαφάνεια», λέει ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ. Το Ταμείο έχει ήδη πουλήσει τρία ακίνητα μέσω διαδικτυακών δημοπρασιών από όταν ξεκίνησε η διαδικασία τον Ιούλιο, συγκεντρώνοντας 7,4 εκατομμύρια ευρώ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ