ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Οι αρχές ερευνούν ασφαλιστικά «κυκλώματα απάτης» σε Αθήνα και Αργολίδα - Εμπλέκονται ασφαλιστές, ιατροί, δικηγόροι και αστυνομικοί

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:02:00 μ.μ. |
 Δύο κυκλώματα απάτης στο χώρο της ασφαλιστικής αγοράς διερευνούν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες , καλέσει ως μάρτυρες να καταθέσουν και υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ένα κύκλωμα έχει εντοπιστεί στην Αθήνα και το δεύτερο στην Αργολίδα, ενώ όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, οι έρευνες της Αστυνομίας «τρέχουν» εδώ και δύο μήνες και το υλικό που έχει συγκεντρωθεί είναι πλούσιο και αποκαλυπτικό.

Άλλες πηγές τονίζουν ότι και στα δύο κυκλώματα εμπλέκονται ασφαλιστές, ιατροί, δικηγόροι, και στο ένα εκ των δύο, που είναι και πλήρως οργανωμένο όπως χαρακτηριστικά δηλώνεται, φέρονται να συμμετέχουν και αστυνομικοί.

Τα εν λόγω κυκλώματα δρουν με σκοπό το φούσκωμα αποζημιώσεων για υλικές ζημιές, αλλά και σωματικές βλάβες από τροχαία ατυχήματα, ή το στήσιμο εικονικών ατυχημάτων.

Μόνο στον κλάδο Υγείας υπολογίζεται ότι οι απάτες κοστίζουν στις ασφαλιστικές πάνω από 60 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ στον τομέα του αυτοκινήτου βάσει ανάλογων υπολογισμών ή αναγωγών το αντίστοιχο ποσό εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 40 και 60 εκατ. ευρώ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ