ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους "ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ" στον Μώλο Φθιώτιδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:36:00 π.μ. |
 Το δροσερό φθινοπωρινό βράδυ του Σαββάτου της 21ης του Σεπτέμβρη 2013 στον Μώλο Φθιώτιδας έντυσε με το τραγούδι της η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ, καλεσμένη στο 5ο χορωδιακό φεστιβάλ από το Πολιτιστικό Σωματείο «Χορωδία Μώλου».
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Μώλου ακούστηκαν οι όμορφες φωνές της παιδικής χορωδίας της πόλης στα τραγούδια «Το χρυσό κουρέλι», «Κανελόριζα» και «Happy together turtles», σε διδασκαλία και διεύθυνση του συνθέτη και μαέστρου κ. Αντώνη Μπαλή.

Σειρά είχε έπειτα η χορωδία της ΤΕΛΕΣΙΛΛΑΣ με μαέστρο τον κ. Γιάννη Κόντη. Τα ρεμπέτικα τραγούδια Μοδιστρούλα, Η άμαξα μες στη βροχή, Ο τραμπαρίφας ξεσήκωσαν το πλήθος της αίθουσας σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα ενώ ταυτόχρονα παρέσυραν όλους στο τραγούδι! Στο πιάνο η κ. Αναστασία Σταματοπούλου, στο μπουζούκι ο κ. Νίκος Τσάγκαρης και στο τουμπελέκι ο κ. Παναγιώτης Ρέντας.

Ακολούθησε η Μικτή Χορωδία Παραδοσιακών τραγουδιών του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος». Άνδρες και γυναίκες ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές της Καστοριάς και με το νταούλι, την τρομπέτα, το τυμπανάκι και το ακορντεόν στη σκηνή, θύμισαν σε όλους τη δύναμη της παράδοσης. Ας χαμηλώναν τα βουνά, Στης μαντζουράνας τον ανθό, Από ξένο τόπο, Λαφίνα, Ζαχαρούλα, Νέτα, Κάπως έτσι, ήταν οι τίτλοι των τραγουδιών της χορωδίας της Καστοριάς, διασκευασμένα από τη μαέστρο κ. Ναταλία Σερόβα-Χολοπούλου, που έδωσαν μια εικόνα της τοπικής παράδοσης της πόλης της Καστοριάς αλλά και του ευρύτερου ελλαδικού χώρου.

Αμέσως μετά το «λόγο» πήρε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αταλάντης «Η Πρόοδος», μια ανδρική χορωδία, υπό τη διεύθυνση του γνωστού νέου μαέστρου Γιώργου Κοσμίδη. Το δάσος, Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες, Επιφάνεια, Κάπου νυχτώνει, Ο μήνας έχει εννιά, ήταν τα τραγούδια που μας χάρισαν τη βραδιά αυτή οι φίλοι μας από την Αταλάντη και απέδειξαν ότι πράγματι είναι σημαντικοί εκπρόσωποι του πολιτιστικού γίγνεσθαι της Λοκρίδας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Την εκδήλωση έκλεισε η Μικτή Χορωδία Μώλου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και συνθέτη Αντώνη Μπαλή. Το πρώτο τραγούδι της χορωδίας «Αλημόνητες πατρίδες» μας έφερε στο νου το δράμα του Ελληνισμού. Όλα σε θυμίζουν, Δεν ξέρω πόσο σ` αγαπώ, Έλα μαζί μου, Έλα ψυχούλα μου, ήταν τα τραγούδια που μας παρουσίασαν στην εκδήλωση. Για το τέλος της βραδιάς ένα τραγούδι του μαέστρου Αντώνη Μπαλή «Του Κωνσταντίνου Πόλη» ένωσε όλους τους χορωδούς. 
«Πόλη πανέμορφη κυρά γεύση πικρή του νόστου,

Βυζαντινή Βασίλισσα , ζαφείρι του Βοσπόρου…», τραγούδησαν με μια φωνή όλοι οι χορωδοί. Ακόμα μια φορά η γλώσσα της Μουσικής έφερε κοντά τα μέλη όλων των χορωδιών.

Το τραγούδι, ο χορός, οι ήχοι του μπουζουκιού, της τρομπέτας και του νταουλιού ξεσήκωσαν τους χορωδούς σ` ένα γλέντι που κράτησε ως τις πρωινές ώρες. Δεν χρειάστηκε ούτε μια στιγμή η βοήθεια ηλεκτρικού ρεύματος για μουσική-κονσέρβα!!! Οι χοροί από τη Μακεδονία έσμιξαν με τον καλαματιανό και τον τσάμικο και όλοι οι χορωδοί έδωσαν υποσχέσεις για μελλοντικές εμφανίσεις και εκδηλώσεις.

Την επόμενη μέρα, την Κυριακή, οι χορωδοί της ΤΕΛΕΣΙΛΛΑΣ ξεναγηθήκαμε στην πόλη των Καμένων Βούρλων, αγναντέψαμε τη Λαμία και τη Στυλίδα και ξεκινήσαμε για την Αταλάντη που μας περίμενε για λίγη ξεκούραση και έναν απολαυστικό καφέ στην πλατεία της. Φαγητό, χορός και τραγούδι στην ταβέρνα «Καραούλι» και επιστροφή στο Άργος.

Θεωρούμε ότι ήταν ένα διήμερο γεμάτο ήχους και εικόνες που μας γέμισε δύναμη για να οργανώσουμε κι εμείς το 8ο φεστιβάλ μας 23 και 24 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή χορωδιών από όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα συνεχίζονται τα μαθήματα και οι πρόβες της παιδικής χορωδίας κάθε Σάββατο 11:00-12:30 με την καθηγήτρια μουσικής κ. Αναστασία Σταματοπούλου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ