ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Επερώτηση ευρωβουλευτή του Κ.Κ.Ε Γ. Τούσσα για την ιδιωτικοποίηση της Καραθώνας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:49:00 μ.μ. |
 Σε εξέλιξη βρίσκεται από το ΤΑΙΠΕΔ η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της παραλίας της Καραθώνας - έκτασης 1000 στρεμμάτων - στο Ναύπλιο Αργολίδας, με σοβαρές επιπτώσεις για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της ευρύτερης περιοχής. Απαράδεκτη απόφαση, που εντάσσεται στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και της τρόικας, για την παράδοση δημόσιων χώρων και υποδομών της χώρας σε μονοπωλιακούς ομίλους. Η εμπορευματοποίηση της παραλίας της Καραθώνας μεθοδεύεται εδώ και πολλά χρόνια.
Με ευθύνη της δημοτικής αρχής του Ναυπλίου, ακριβώς πάνω από την παραλία της Καραθώνας λειτουργεί παράνομη χωματερή που αποτελεί βόμβα για την υγεία των λουόμενων και των κατοίκων της περιοχής και μόνιμη εστία ρύπανσης του περιβάλλοντος. Η κατάσταση με τα σκουπίδια έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς πολλές φορές έχουν πιάσει φωτιά, με αποτέλεσμα να έχει καεί και ένα κομμάτι του βουνού. Η δυσοσμία είναι ανυπόφορη και με τις πρώτες βροχές ρέει βρόμικο νερό από τον σκουπιδότοπο προς τη θάλασσα.

Βαρύτατες είναι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΝΔ –ΠΑΣΟΚ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, της δημοτικής αρχής Ναυπλίου και της Περιφερειακής διοίκησης της Ανατολικής Πελοποννήσου γιατί απορρίπτουν τη διαλογή απορριμμάτων (χαρτί, γυαλί, μέταλλα, οργανικά) στην πηγή, βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική ανακύκλωση των απορριμμάτων και χωρίς υψηλό κόστος. Υιοθετούν τη μεγιστοποίηση των σύμμεικτων απορριμμάτων προωθώντας έτσι τη λύση της καύσης, που βάζει σε τεράστιους κινδύνους τη δημόσια υγεία, δεδομένου ότι παράγει τις καρκινογόνες διοξίνες και άλλα επικίνδυνα για την υγεία και το περιβάλλον απόβλητα. Η διαχείριση των απορριμμάτων σχεδιάζεται με κριτήριο τα επιχειρηματικά κέρδη και όχι την προστασία της υγείας της λαϊκής οικογένειας και του περιβάλλοντος της περιοχής.

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων κατοίκων της περιοχής, τα οποία προβάλλουν το ΚΚΕ, η Λαϊκή Συσπείρωση και μαζικοί φορείς ενάντια στην εκχώρηση της παραλίας Καραθώνας σε ιδιώτη και για παραλίες ανοιχτές για όλο το λαό, δωρεάν, με τις κατάλληλες υποδομές; Πώς τοποθετείται στα αιτήματα για δημιουργία κρατικού φορέα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, άμεση διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, ανακύκλωση, επεξεργασία κομποστοποίησης (για οργανικό λίπασμα) και ταφή των υπολειμμάτων σε Χ.Υ.Τ.Α. με κατοχύρωση της δουλειάς και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στον τομέα αυτόν και για το άμεσο κλείσιμο της χωματερής και την αποκατάσταση του χώρου; Αναμένουμε την απάντηση σας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ