ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΠΑΜΕ Αργολίδας καταγγέλλει τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας Φ.Κολεβέντη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:53:00 μ.μ. |
 Η Γραμματεία Αργολίδας του Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει την απαράδεκτη και τραμπούκικη συμπεριφορά του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας και αναπληρωτή γραμματέα της ΓΣΕΕ, Φ. Κολεβέντη που ακόμα μια φορά δείχνει ποιος είναι ο ρόλος του, ποιος πραγματικά τον ενοχλεί και ποιανού συμφέροντα εξυπηρετεί.  Αυτό που ενοχλεί αυτόν και τους ομοίους του, πραγματικά, δεν είναι ούτε η σκληρή εκμετάλλευση που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, ούτε βέβαια η εργασιακή ζούγκλα που βαφτίζεται ανάπτυξη από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Το μόνο που ενοχλεί τον αναπληρωτή γραμματέα της ΓΣΕΕ και πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας, είναι το ΠΑΜΕ. Η οργανωμένη ταξική φωνή των εργαζομένων!

Πιστεύει ότι αν δεν μας πει ποια σωματεία συμμετέχουν στο δυναμικό του Εργατικού Κέντρου, θα εμποδίσει την προσπάθεια ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος;

Όσο και να μας εμποδίζει, εμείς δεν το βάζουμε κάτω.

Για πόσο καιρό άραγε θα κρατάει «κρυφό» ότι γίνονται νοθείες στις αρχαιρεσίες των σωματείων για να μπορεί να δίνει στο εργατικό κίνημα προσανατολισμό σύμφωνα με την πολιτική που τόσα χρόνια εφαρμόζεται και υπηρετεί το Εργατικό Κέντρο ενάντια στα πραγματικά συμφέροντα των εργαζόμενων; Να θυμίσουμε τους 300 νοματαίους που «ψήφισαν» στο σωματείο κονσερβοποιών το προηγούμενο διάστημα;

Κρύβουν τα πάντα από τους εργαζόμενους για να τους αποτρέψουν από την συμμετοχή στα σωματεία και την οργανωμένη πάλη. Δεν ανακοινώνουν ούτε τα στοιχειώδη, για παράδειγμα πότε το εκάστοτε σωματείο κάνει εκλογές.

Είναι γνωστό ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα συμφέροντα και η οργάνωση της εργατικής τάξης αλλά το πώς θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του ΣΕΒ.

Εκτός λοιπόν ότι αρνήθηκε αναίτια και τσαμπουκαλίδικα να δώσει την ούτως ή άλλως δημοσιευμένη λίστα για το ποια σωματεία συμμετέχουν στο εργατικό κέντρο, φώναζε και έκρωζε να φύγουμε από κει και ότι δεν δίνει αναφορά σε κανέναν για το τι κάνει. Να του θυμίσουμε ότι το Εργατικό Κέντρο το έχτισαν οι εργάτες με τον ιδρώτα τους και το αίμα τους. Εκεί πρέπει να στεγάζονται οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους. Να σφύζει από ζωή! Να είναι ορμητήριο οργανωμένου και ταξικού αγώνα! Κάστρο λαϊκής αλληλεγγύης! Και όχι ερειπωμένο θέρετρο των συμβιβασμένων και εργοδοτικών συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Δεν περιμέναμε τίποτα άλλο από αυτόν και το σινάφι του. Έχουν αποδείξει άλλωστε ότι δεν ενδιαφέρονται για την οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων. Υπηρετούν τα μονοπώλια μέχρι και το τελευταίο τους κύτταρο και δεν θέλουν οργανωμένους εργάτες που θα παλεύουν για καλύτερο μεροκάματο και την καλυτέρευση της ζωή τους.

Αυτή τη στάση κρατάνε οι εργατοπατέρες της Αργολίδας. Γνωστή από καιρό στους εργαζόμενους, που δεν περιμένουν τίποτα απ’ αυτούς. Αυτό όμως που πρέπει εμείς οι εργαζόμενοι να καταλάβουμε, είναι ότι όσο δεν μαζικοποιούμε τα σωματεία μας, όσο δεν παρεμβαίνουμε στο να αλλάξουν οι συσχετισμοί στα συνδικάτα και να αποκτήσουν ταξική κατεύθυνση, αυτό θα γίνεται. Θα μας φοβερίζουν μια χούφτα παράσιτα.

Αναρωτηθήκατε συνάδελφοι, τι είναι αυτό που δεν θέλουν να συμβεί;

Δεν θέλουν οργανωμένους και δυνατούς εργαζόμενους που θα διεκδικούν ό,τι τους ανήκει και θα τους πετάξουν από τη θεσούλα που τόσα χρόνια γεύονται. Αυτό δεν θέλουν!

Εμείς τι δεν χρειαζόμαστε πια συνάδελφοι;

Δεν χρειαζόμαστε άλλους συμβιβασμένους εργοδοτικούς εκπροσώπους των εργαζομένων.

Είναι επιτακτική ανάγκη να απαλλαγούμε από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που την ίδια στιγμή που κλαψουρίζει για ενότητα τα παραδίδει όλα στα αφεντικά.

Καλούμε κάθε εργάτη και εργάτρια, κάθε συνδικαλιστή, κάθε σωματείο να προβληματιστούν, να βγάλουν συμπεράσματα και να συμμετέχουν στην σύσκεψη του Π.Α.ΜΕ. με θέμα την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος τη Δευτέρα 23/9, στις 7:30 μ.μ. στο κτήριο επί της Τημένους και Σημιτζοπούλου.

Γραμματεία Αργολίδας του Π.Α.ΜΕ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ