ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

7ο Τσακώνικο Συνέδριο στο Λεωνίδιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:39:00 π.μ. |
 Το Αρχείον Τσακωνιάς, προς τιμή των Τσακώνων της Διασποράς και συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχει αρχίσει για την συλλογή, διάσωση, μελέτη και δημοσίευση του ιστορικού, αρχαιολογικού, γλωσσολογικού, λαογραφικού και λοιπού θησαυρού των Τσακώνων αποφάσισε την πραγματοποίηση, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2013, του Ζ΄ Τσακώνικου Συνεδρίου στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Λεωνιδίου.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και την οικονομική ενίσχυση του εν Πειραιεί Συλλόγου "Το Λεωνίδιον", της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και του κ. Ιωάννη Αθαν. Χείλαρη.

Στο Συνέδριο έχουν δηλώσει συμμετοχή 43 πανεπιστημιακοί καθηγητές, ιστορικοί, εκδότες, συγγραφείς, ποιητές, λαογράφοι, μουσικολόγοι, νομικοί, μηχανικοί και άλλες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών οι οποιοι θα παρουσιάσουν ανακοινώσεις με θέματα που αναφέρονται στην Ιστορία, Αρχαιολογία, Γλωσσολογία, Λαογραφία, Αρχιτεκτονική και Διασπορά των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Τσακωνιάς.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου το Αρχείο Τσακωνιάς, διοργανώνει στον πύργο Τσικαλιώτη για πρώτη φορά Έκθεση για τον Τσακωνικής καταγωγής ποιητή και στοχαστή ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ