ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Απάντηση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου στο δημοσίευμα Γραμματικόπουλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:01:00 μ.μ. |
Με έκπληξη διάβασα ανώνυμη ανάρτηση στο blog σας, περί «παρέμβασης του Κου Γραμματικόπουλου για το θέμα του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας», που μάλιστα είχε και θετικό αντίκτυπο. Ως θεσμικός παράγοντας του Δήμου, θεωρώ καθήκον μου να διευκρινίσω γεγονότα, αλλά και να καυτηριάσω πρακτικές και συμπεριφορές.

Η ανάρτηση δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι αυτή που ακούστηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο μετά από σχετική ερώτηση παρουσιάστηκε η δουλειά που έχει γίνει με πρωτοβουλία και προσωπικές παρεμβάσεις του Δημάρχου Κου Κωστούρου, η ωρίμανση του έργου και η εν δυνάμει ολοκλήρωση μιας πρώτης φάσης που μας οδήγησε, στον «οδικό χάρτη» πραγματοποίησής του. Και όλα αυτά φυσικά με την απουσία του κ. Γραμματικόπουλου.
Στην πραγματική ζωή, όπως φυσικά και στην ενασχόληση με τα κοινά, χειρότερο από την κακόπιστη «κριτική», είναι η προσπάθεια υφαρπαγής έργου.

Ειδικά όταν αυτό γίνεται καθ έξιν, γεννάται μείζων θέμα πολιτικής, και όχι μόνο, ηθικής.
Αν η συγκεκριμένη ανάρτηση αποτελεί άποψη, της ιστοσελίδας, θα ζητούσα την άμεση επανόρθωση. Για του λόγου το αληθές, είναι στη διάθεσή σας τα πρακτικά του Δ.Σ.
Σε άλλη περίπτωση, δηλαδή αυτή της διαρροής, περιμένω διευκρίνιση, για να μπορεί και ο κόσμος να διακρίνει, αυτούς που κρύβονται πίσω από τέτοιες «διαρροές».
Ο πολιτικαντισμός αυτών που φέρονται ως «κλεφτοκοτάδες» της πολιτικής για όλα τα θέματα που προχωράνε στο Δήμο, έχει κοντά ποδάρια, και αυτοί που επενδύουν σε τέτοιες λογικές έχουν καταλάβει και οι ίδιοι ότι έχουν γίνει πια παρελθόν.

Σας επισυνάπτω τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου

´´ Γραμματικόπουλος :  Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με ένα ζήτημα το οποίο γνωρίζει επίσης ο κ. Δήμαρχος, έχει επισκεφθεί και αυτός τον Ι.Ν. της Ευαγγελιστρίας και έχει μιλήσει εκεί με τον πάτερ Ελευθέριο. Εκεί στην Ευαγγελίστρια γίνεται ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο. Που έχει να κάνει με αναξιοπαθούντες ανθρώπους , με τρόφιμα, με σίτιση , με ρούχα κ.λ.π. μιλώντας εκεί με τους ανθρώπους και με τον ίδιο τον πάτερ , μας είπε ότι γίνεται μια προσπάθεια να μπορέσει να εντάξεις την ανέγερση ενός κτιρίου προκειμένου να συγκεντρώσει όλες αυτές τις δραστηριότητες να μην είναι διάσπαρτες όπως είναι τώρα σε ένα κτίσμα στο πίσω μέρος του ναού  και οπωσδήποτε για γίνει αυτό αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα και γραφειοκρατικά  που έχουν να κάνουν με όρους δόμησης κ.λ.π. αλλά φυσικά και με χρηματοδότηση διότι πρέπει να γίνει κάποια μελέτη και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Το ζήτημα το γνωρίζει πολύ καλά και ο κ. Δήμαρχος διότι είχε μιλήσει και με τον ίδιο και είχε δείξει ενδιαφέρον , ήθελα να δω αν πάνω σε αυτό το πρόβλημα έχουν υπάρξει κάποια βήματα , αν έχουν γίνει κάποιες ενέργειες. Ευχαριστώ.


Δήμαρχος : Σε ότι αφορά τα θέματα που έθεσε ο κ. Γραμματικόπουλος, για το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας υπάρχει ένα θέμα στέγασης πάρα πολύ σοβαρό το οποίο έχουμε συζητήσει με τον πατέρα Ελευθέριο για να μπορέσει ο Δήμος, μετά από διάφορες προσπάθειες που έκανε , να αναλάβει να προχωρήσει για το ΕΣΠΑ λογικά την ανέγερση ενός κτιρίου που θα το στεγάσει.
Ήδη έχουν γίνει κάποιες συναντήσεις έτσι ώστε να δούμε σε ποιο σημείο βρίσκεται η κατάσταση  , κάναμε ένα ραντεβού με τον κ. Τατούλη , ο οποίος ήταν θετικός και υπάρχει μέτρο στο οποίο μπορεί να μπει και χρηματοδότηση, βέβαια ο χώρος έχει ιδιαιτερότητες και αυτή τη στιγμή καλούμαστε να προχωρήσουμε με τις ιδιαιτερότητες και τις υπηρεσίες, είναι και Αύγουστος . Πολύ σύντομα θα έχουμε νεότερα και επειδή κάποιοι άνθρωποι έχουν κάνει μελέτες γύρω από αυτό πρέπει να τις συγκεντρώσουμε να δούμε τι έχουν κάνει αυτοί που λένε ότι έχουν μελετήσει κάποια πράγματα , αν πραγματικά τα έχουν μελετήσει , έτσι ώστε να μαζέψουμε τα χαρτιά και να αρχίσουμε να λειτουργούμε μαζί με την Πολεοδομία και την Αρχαιολογία, γιατί οι δυο αυτές υπηρεσίες εμπλέκονται εκεί , με παρά πολλές παρεμβάσεις για να δούμε τι θα κάνουμε για να βοηθήσουμε αυτή την κοινωνική δομή της πόλης που , να μην αρχίσουμε να την λιβανίζουμε τώρα , ξέρουμε ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση και εκτελεί ένα εξαιρετικό έργο.

Γραμματικόπουλος : Επομένως χρονικά στην επόμενη συνεδρίαση μπορούμε  να έχουμε κάποια νεότερα γιαυτό

Δήμαρχος : Εκκρεμεί ένα ραντεβού , ήταν να γίνει σήμερα , δεν έγινε τελικά, να βάλουμε κάτω να δούμε τι μελέτες υπάρχουν και εκκρεμούν και κάποια άλλα θέματα αλλά μπορούμε να ενημερωνόμαστε και στο επόμενο συμβούλιο θα ενημερωθούμε.

Γραμματικόπουλος : Καλώς ¨

Μπούκουρης Παναγιώτης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπλιέων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ