ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Εικόνες δουλεμπορίου στα σύνορα Αργολίδας-Κορινθίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:26:00 μ.μ. |
 Κάθε πρωί περίπου 20 αγροτικά αυτοκίνητα ανηφορίζουν από τον κάμπο της Αργολίδας προς την Κορινθία. Περνάνε από τα Δερβενάκια και μέσω της αερογέφυρας κατευθύνονται στην περιοχή της Νεμέας και της Βόχας.

Στις ανοικτές καρότσες των αυτοκινήτων στοιβάζονται 10 και 15 γυναίκες που πηγαίνουν για δουλειά. Οι γυναίκες αυτές μεταφέρονται σε κτήματα της Κορινθίας για να κόψουν σταφύλι ή σε εργοστάσια...
συσκευασίας σταφυλιών..! Οι συνθήκες παραπέμπουν στην δεκαετία του ’50, όταν δεν υπήρχαν οχήματα και οι εργαζόμενοι μεταφέρονταν με φορτηγά.

Μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες των αγροτικών που παράνομα και παράλογα μεταφέρουν τις γυναίκες έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από την τροχαία και την ΕΛΑΣ.
Η μεταφορά γίνεται χωρίς να τηρείται κανένας κανόνας ασφαλείας και είναι από κάθε άποψη παράνομη. Τα εργοστάσια για να μην πληρώνουν πούλμαν έχουν καταφύγει σε αυτή την απαράδεκτη, επικίνδυνη και άθλια λύση που θυμίζει εικόνες δουλεμπορίου..!

Το ίδιο σκηνικό στήνεται και κάθε μεσημέρι όταν οι γυναίκες επιστρέφουν από το μεροκάματο στα σπίτια τους.!
Είναι θαύμα που δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα ατύχημα.
Ελπίζουμε τόσο η τροχαία αυτοκινητοδρόμων όσο και η αστυνομικές διευθύνσεις Κορινθίας και Αργολίδας να σταματήσουν σήμερα κιόλας αυτή την αθλιότητα..!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ