ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας: Λουκέτο σε 8 Νηπιαγωγεία και 4 Δημοτικά σχολεία της Αργολίδας βάζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:05:00 μ.μ. |
 Αποφασισμένη να ολοκληρώσει την καταστροφική της πολιτική και στον τομέα της Παιδείας φαίνεται η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθότι υπογράφηκε -εν μέσω θέρους και με τα σχολεία κλειστά- από τον υπουργό Παιδείας Αρβανιτόπουλο η τελική απόφαση να μπει λουκέτο σε 118 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της χώρας (12 συνολικά στο Ν. Αργολίδας).
Κλειστές πόρτες θα βρουν έτσι γονείς και μαθητές σε σχολεία και νηπιαγωγεία του Άργους, των Διδύμων, της Σκοτεινής, των Λευκακίων, της Νέας Τίρυνθας, κ.α., οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν το οικονομικό κόστος των μετακινήσεων και των ευρύτερων επιπτώσεων που θα έχει στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών και του οικογενειακού προγραμματισμού.

Παράλληλα, συνεχίζεται το γκρέμισμα της δημόσιας εκπαίδευσης και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με νέες αναδιαρθρώσεις στα «ωρολόγια προγράμματα» και την κατάργηση επιπλέον ειδικοτήτων, οι οποίες θα επιφέρουν νέες απολύσεις εκπαιδευτικών και κλείσιμο δευτεροβάθμιων επαγγελματικών ιδρυμάτων. Παραχωρώντας, έτσι, το προνόμιο για καταρτισμένη εκπαίδευση στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και στερώντας από τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών τη δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικού διπλώματος. Προσφέροντας μακροπρόθεσμα στο κεφάλαιο νέα ανειδίκευτα προλεταριακά στρώματα και φτηνά εργατικά χέρια.

Τη «χαριστική βολή» στο σύστημα της δημόσιας εκπαίδευσης -που χτίστηκε με τους κόπους και τις θυσίες των ελλήνων εργαζομένων- επιχειρεί να δώσει η ξεπουλημένη συγκυβέρνηση. Και όλα αυτά στα πλαίσια των μνημονιακών της δεσμεύσεων. Εφαρμόζοντας πιστά τις υποδείξεις της τρόικας και της Ε.Ε. για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Διανοίγοντας για τους καπιταλιστές νέους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Παιδεία, την Υγεία την Κοινωνική Πρόνοια.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι: θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο και τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας; ή η ελπίδα και η διέξοδος βρίσκεται στον ανυποχώρητο πολιτικό αγώνα των εργαζομένων, των ανέργων, του λαού, και της νεολαίας για να ανατραπεί η βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου και η κυβέρνηση που την υλοποιεί, με διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει τη μάχη στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού, για απεργία διαρκείας το Σεπτέμβρη, τη συγκρότηση απεργιακών επιτροπών και απεργιακών ταμείων, με προπαγανδιστικό υλικό, με την ενημέρωση και συσπείρωση εργαζομένων, μαθητών, γονιών, φοιτητών. Με τη δημιουργία του ευρύτερου δυνατού μετώπου εργαζόμενων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πρωτοβάθμιων σωματείων κι επιτροπών αγώνα, νεολαίας και ανέργων.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ