ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Χαιρετισμός του υφυπουργού πολιτισμού και αθλητισμού Γ. Ανδριανού στα εγκαίνια της έκθεσης της Εθνικής πινακοθήκης «ΣΩΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:14:00 π.μ. |
Αξίζουν συγχαρητήρια στο Παράρτημα του Ναυπλίου της Εθνικής Πινακοθήκης για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της έκθεσης καθώς και σε όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίησή της. Είναι για μένα μεγάλη χαρά και τιμή που η πρώτη εικαστική εκδήλωση που παρακολουθώ με τη νέα μου ιδιότητα ως Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι στην πατρίδα μου, στο Ναύπλιο και την Αργολίδα.


Θέλω πρώτα απ’ όλα, να ευχαριστήσω για την προσωπική της φροντίδα χάρη στην οποία πραγματοποιήθηκε η έκθεση αυτή την κυρία Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Πινακοθήκης επί σειρά ετών και Επίτιμο Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κύριο Απόστολο Μπότσο, και την Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο, κυρία Λαμπρινή Καρακούρτη.

Και βεβαίως, ιδιαίτερα και προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον συλλέκτη, κύριο Σωτήρη Φέλιο, τόσο για την παραχώρηση των έργων της συλλογής του όσο και για την συνολική προσφορά και την ενεργή στήριξή του στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας μας.

Είναι πολύ σημαντικό ότι το ιστορικό Ναύπλιο έχει χάρη στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης την ευκαιρία να θαυμάσει και να απολαύσει έργα σημαντικών καλλιτεχνών της εικαστικής σκηνής τόσο της χώρας μας, όσο και του εξωτερικού.

Και βεβαίως, έχει τη σημασία του το γεγονός πως ο συνδετικός κρίκος που ενώνει τα έργα της έκθεσης με θέμα το ανθρώπινο σώμα είναι ο ανθρωποκεντρισμός, που αποτελεί και το βασικό χαρακτηριστικό του ελληνικού πολιτισμού από τα βάθη της προϊστορίας μέχρι και σήμερα. Είναι μια αξία που ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία της κρίσης αποκτά ξεχωριστή επικαιρότητα.

Εύχομαι λοιπόν πέρα από την καθαρή αισθητική απόλαυση που μας προσφέρει, η έκθεση αυτή να λειτουργήσει για όλους μας ως μια αφορμή επανασύνδεσης με το ανθρώπινο μέτρο – τον μόνο ασφαλή γνώμονα που διαθέτουμε για την ιεράρχηση των ατομικών και συλλογικών μας στοχεύσεων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ