ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ναύπλιο - Μεταξύ χρόνου και χώρου (Φωτογραφικό λεύκωμα από τον Σταύρο Πασίρογλου)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:57:00 μ.μ. |





























 Στο μοναδικό αυτό λεύκωμα παρουσιάζεται το Nαύπλιο όπως δεν το έχουμε ξαναδεί.
Mέσα από το φωτογραφικό φακό του αριστοτέχνη του είδους Σταύρου Πασίρογλου ξεδιπλώνεται η πόλη σε ένα ταξίδι που όπως λέει και ο τίτλος του είναι Mεταξύ χρόνου & Xώρου.

Oι πραγματικά αριστουργηματικές εικόνες συνοδεύονται από κείμενα σε Eλληνικά και Aγγλικά που περιγράφουν σκηνές από την ιστορία του Nαυπλίου από τα χρόνια της Φραγκικής και Eνετικής κυριαρχίας, της Tουρκοκρατίας και φτάνει στις μέρες μας.

H πολυτελής έκδοση συνοδεύεται από DVD διάρκειας 45 λεπτών που παρουσιάζει τις εικόνες του βιβλίου ντυμένες με εξαιρετική μουσική υπόκρουση και με παράλληλη αφήγηση των κειμένων του έργου.

«Αν και όλοι γνωρίζουμε ότι το Ναύπλιο διαθέτει ένα πλούσιο ιστορικά παρελθόν η φωτογραφική έρευνα αυτού του βιβλίου έχει σκοπό να αναδείξει την ιστορική συνέχεια. Παράξενες και εξωπραγματικές οι απεικονίσεις των ηλεκτρονικά επιχρωματισμένων φωτογραφιών του Σταύρου Πασίρογλου από το πανέμορφο αυτό μέρος, αποδεσμεύουν τη φαντασία του καλλιτέχνη αφήνοντάς μας ένα πάντρεμα της πραγματικότητας με το παρελθόν μέσα από το όραμα του δημιουργού.

Σταύρου Πασίρογλου
Ναύπλιο - Μεταξύ χρόνου και χώρου
Εκδόσεις Μένανδρος http://www.menandros.gr/
210 Φωτογραφίες με ιστορικές πληροφορίες σε ελληνικά και αγγλικά.
Σχήμα 22Χ24 εκ. 156 σελίδες. Περιλαμβάνεται DVD Video 38 λεπτών.
ISBN: 978-618-5033-04-0
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ