ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Αίτημα του προέδρου της τοπικής κοινότητας Ανυφίου για τον δημοτικό φωτισμό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:08:00 π.μ. |
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΙΔΕΑΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΥΦΙΟΥ                          

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-αίτημα : Στο αμέσως επόμενο Δ.Σ. του δήμου Ναυπλιέων  να απαντηθεί από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο φωτισμού ή τον δήμαρχο για πιο λόγο δεν γίνεται επιδιόρθωση στον δημοτικό φωτισμό στα όρια της τ.κ. Ανυφίου ! και γιατί όταν αυτή συμβεί γίνεται μόνο επιλεκτικά σε συγκεκριμένους πολίτες*(εννοώντας ! πως ο πολίτης παρακαλά για το αυτονόητο δε τον κατηγορώ για κάτι)!
ΣΧΕΤ. Με τις βλάβες φωτισμού στην τ.κ. Ανυφίου .

Αφού έλαβα υπ’ όψιν την κείμενη νομοθεσία μέσω των...

1) Την απόφαση του ΣτΕ Β’ τμήμα με αριθ. 60/2010 η οποία καταλήγει πως τα δημοτικά τέλη είναι ανταποδοτικά και σε καμία περίπτωση φόρος .

2) Την Εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. 23745/ΕΓΚ.22/15-4-08 αναφερόμενη στην «Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ 69/2008 - Διάθεση εσόδων των Ο.Τ.Α που προέρχονται από ανταποδοτικά τέλη» η οποία αναφέρει την αρχή της ανταποδοτικότητας.

Και αφού τον τελευταίο καιρό έχει διαπιστωθεί εγκατάλειψη στον τομέα φωτισμό (και όχι μόνο),αυτό ! με γνώμονα ότι ,οι μοναδικές δύο (2) επεμβάσεις που έγιναν κατά τους τελευταίους μήνες ήταν σε δυο μόνο περιπτώσεις και μετά από επαφή πολιτών με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο (βλέπε παρά κάτω*).

κ. Πρόεδρε του Δ.Σ. δήμου Ναυπλιέων ..

Στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο, παρακαλώ ,όπως συμπεριλάβετε με την διαδικασία του προ ημερησίας ή με ημερησίας διατάξεως θέμα το οποίο ζητώ να φέρει την σήμανση του ‘’επείγον’’ «διότι για επείγον πρόκειται» ώστε να απαντηθεί από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ή τον δήμαρχο το εξής : για πιο λόγο δεν γίνεται επιδιόρθωση στον δημοτικό φωτισμό στα όρια της τ.κ. Ανυφίου ; και γιατι όταν αυτή συμβεί γίνεται μόνο επιλεκτικά & έπειτα ! από τηλεφωνική επαφή του πολίτη* με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο !

Με γνώμονα ότι ,έχω ενημερώσει πολλάκις δια την επιδιόρθωση του δημοτικού φωτισμού γενικότερα ,χωρίς διακρίσεις σε κανένα πολίτη προσωπικά ! με το τελευταίο να είναι εκτός των άλλων ! και προφορική ενημέρωση προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Σύμφωνα με το άρθρο 10 του συντάγματος ,θα έπρεπε έστω ! να έχω λάβει κάποια έγγραφη απάντηση στο χρονικό πλαίσιο που προβλέπει το σύνταγμα , για οποιαδήποτε καθυστέρηση εκτέλεσης εργασίας πράγμα που δεν έχουν πράξει τα αρμόδια όργανα με αυτό να έχει σα συνέπεια τη δικαιολογημένη δυσανασχέτηση των πολιτών .

Για του λόγου το αληθές, προτείνω μεταξύ άλλων ,σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία πιο συγκεκριμένα, με τον ν. 3463/2006 άρθρο 100 παρ. 3 κατά την διαδικασία του θέματος να καλεστούν ,οι πολίτες κκ Γεώργιος Λιόλιος* & Αντώνιος Ευσταθόπουλος* ώστε να απαντήσουν αν μετά από προσωπική τους τηλεφωνική παρέμβαση στον αρμόδιο αντιδήμαρχο πραγματοποιήθηκαν εργασίες επιδιόρθωσης του δημοτικού φωτισμού πλησίον των οικείων τους, (αντικατάσταση φωτιστικού πεζοδρομίου & αντικατάσταση φωτιστικού σε στύλο της Δ.Ε.Η. αντίστοιχα), να καλέσετε επίσης τους αρμόδιους υπαλλήλους φωτισμού κκ Δ. Στρατή & Β. Αυγουστόπουλο προκειμένου με την σειρά τους να διαφωτίσουν το σώμα με κάποια ερωτήματα ή απορίες που ίσως προκύψουν κατά τη συζήτηση.

Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά :Το δικαίωμα δε θα το μετατρέψει

κανένας σε ρουσφέτι.

Να ληφθούν υπ’ όψιν τα κάτωθι :

1ον Ο πολίτης συνεχίζει και καταβάλει τα δημοτικά του τέλη στο ακέραιο, αυτά είναι στο απόλυτο ! ανταποδοτικά προς όλους χωρίς διακρίσεις.

2ον Για οτιδήποτε συμβεί στην τ.κ. Ανυφίου, είτε έχει να κάνει με ατύχημα (μεταξύ πεζών ή τροχοφόρων οχημάτων), είτε με κρούσμα δολιοφθοράς ! θεωρώ άπαντες υπεύθυνους και θα επιληφθεί του θέματος ο κ. Εισαγγελέας.

3ον Η ανταπόδοση των δημοτικων τελών είναι αδιαπραγμάτευτη .

4ον Να αναζητήσετε έγγραφα τα οποία δηλώνουν ότι ουσιώδεις εργασίες έχουν να πραγματοποιηθούν 4+ !! μήνες στην τ.κ. Ανυφίου (αυτό μπορούν να το πιστοποιήσουν τόσο οι υπάλληλοι όσο οι κάτοικοι και ο αριθμός των λαμπτήρων που παρουσιάζουν βλάβη ).

5ον Ο αριθμός των λαμπτήρων ξεπερνά τους 75 .

6ον Ζητούμενο της παρέμβασης είναι να βρεθεί απλά θεραπεία.

7ον Ελπίζω στην επίλυση των προβλημάτων άμεσα και ανθρώπινα αν αυτό δε πραγματοποιηθεί θα ακολουθήσω τον δρόμο της ιεραρχικά δομημένης πυραμίδας προκειμένου να διαφυλαχτεί το δικαίωμα του πολίτη μέσω των 1) του Σώµατος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας ∆ιοίκησης 2) του Γενικού Επιθεωρητή της ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης 3) του Έλεγχου της ∆ιοίκησης από τις Ανεξάρτητες Αρχές – Σ.τ.Π. 4) του Συνηγόρου του Πολίτη (Σ.τ.Π.)κ.α. φορέων.


Υ.γ. Θα παρακαλούσα το θέμα να τεθεί προς συζήτηση και να μην έχει την μοίρα του ερωτήματος παράνομης χρήσης δημοτικού οχήματος από αντιδήμαρχο ,το οποίο ερώτημα ,σας ενημερώνω θα τεθεί προσεχώς στην αστυνομική διεύθυνση Αργολίδος για τις απόψεις τους .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΜΠΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ