ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ναυπλιώτης μαθητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 54η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:48:00 μ.μ. |
 Ολοκληρώθηκε η 54η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Santa Marta της Κολομβίας από 18 έως 29 Ιουλίου 2013. Η Ελλάδα συμμετείχε με ομάδα έξι μαθητών, που όλοι διακρίθηκαν, ενώ Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Οικονόμου Δημήτρης μαθητής της Β΄τάξης του 2ου ΓΕΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Συγκεκριμένα:
Λώλας Παναγιώτης – Τρίκαλα – Αργυρό Μετάλλιο
Δημάκης Παναγιώτης – Αθήνα – Αργυρό Μετάλλιο
Οικονόμου Δημήτριος – Ναύπλιο – Χάλκινο Μετάλλιο
Σκιαδόπουλος Αθηναγόρας – Ρόδος – Εύφημη Μνεία
Τσίνας Κωνσταντίνος – Τρικάλα – Εύφημη Μνεία
Ντούνης Πέτρος – Αθήνα – Εύφημη Μνεία

Η πρώτη Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα διοργανώθηκε το 1959 και συνεχίζετε η διεξαγωγή της κάθε έτος και σε διαφορετική χώρα. Με την πάροδο των χρόνων οι συμμετοχές των χωρών συνεχώς αυξάνονται και πλέον συμμετέχουν εκατό χώρες περίπου. Οι Μαθηματικές Ολυμπιάδες συγκεντρώνουν το διεθνές ενδιαφέρον της Μαθηματικής επιστημονικής κοινότητας και όχι μόνο, καθώς και κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου.

Οι μαθητές αυτοί με όπλο τους το μεγάλο ταλέντο τους στα μαθηματικά συνέχισαν τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση στο πλαίσιο των στόχων της που είναι η αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Έτσι η σημαία της χώρας μας κυμάτισε ψηλά σε ακόμη μία Παγκόσμια διοργάνωση. Όσο για την μετάβαση στον τόπο του διαγωνισμού και την επιστροφή απ’ αυτόν η Ελληνική Αποστολή πραγματοποίησε δέκα πτήσεις! Σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν πολύωρες αναμονές και καθυστερήσεις. Κατά γενική ομολογία ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα με αρκετές ιδιαιτερότητες.

Τους μαθητές συνόδεψαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Ανάργυρος Φελλούρης και ο Μαθηματικός κ. Ευάγγελος Ζώτος.

Το έργο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας υποστηρίζει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννης Σ. Λάτσης.

Τους ευχόμαστε καλές σπουδές και πραγματοποίηση των ονείρων τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ