ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Οδηγίες για τη πρόληψη πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο από τον δήμο Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:25:00 π.μ. |
 Ο Δήμος Επιδαύρου καλεί τους πολίτες αλλά κα τους ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές οικοπέδων και άλλων ακάλυπτων χώρων να εφαρμόσουν και να τηρήσουν τα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών σύμφωνα με την Πυροσβεστική διάταξη 1/2013.
Όλοι οφείλουν να ευαισθητοποιηθούν και να συμμορφωθούν, γιατί ο Δήμος εμφανίζει υψηλότατο δείκτη επικινδυνότητας λόγω της πλούσιας βλάστησης και της δασικής έκτασης που διαθέτει αλλά και λόγω της μεγάλης Τουριστικής Κίνησης που παρουσιάζει κατά τη θερινή περίοδο. Γι αυτό θα πρέπει να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες καθαρισμού των οικοπέδων τους από ξερά χόρτα, απορρίμματα και απομάκρυνσης εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών, προκειμένου να αποφευχθεί ή να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς. Βάσει του Νόμου 3852/2010 αριθ. 94 παρ.26, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος υποχρεούται να προβεί σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων με τη επιβάρυνση των ιδιοκτητών, ενώ οι παραβάτες θα υπαχθούν στις διατάξεις του άρ. 433 του Ποινικού Κώδικα . Επίσης κατά τη θερινή περίοδο (η οποία ορίζεται από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2013) απαγορεύεται :

- Το άναμμα φωτιάς σε δασικές περιοχές και ελαιώνες (όπως π.χ. για υπαίθριες ψησταριές κ.λ.π.)

- Η καύση κλαδιών, ξερών χόρτων, σκουπιδιών κ.λ.π.

- Η χρήση εργαλείων που προκαλούν σπινθήρα

- Το πέταμα αναμμένων τσιγάρων έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου σε υπαίθριους χώρους, επαρχιακές οδούς κ.λ.π.

- Η εγκατάλειψη σκουπιδιών σε περιοχές με πλούσια βλάστηση γατί λόγω υψηλών θερμοκρασιών υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

Ακόμα οφείλουν όλοι να φροντίσουν:

- Να καθαρίσουν την περιοχή γύρω από το σπίτι τους δημιουργώντας έτσι μία αντιπυρική ζώνη προστασίας κυρίως αν αυτό βρίσκεται σε αγροτική ή δασώδη περιοχή.

- Να κλαδέψουν τα ψηλά δέντρα των κήπων τους ,αν διαθέτουν, ώστε αυτά να μην ακουμπούν στις στέγες ή στα μπαλκόνια.

Πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και μέριμνας για μία καλύτερη ζωή μέσα σ αυτό. Μία κατεστραμμένη από πυρκαγιά περιοχή, δεν αποτελεί μόνο ένα αντιαισθητικό και τραγικά λυπηρό θέαμα αλλά αποτελεί αιτία διατάραξης της οικολογικής αλυσίδας με καταστρεπτικές συνέπειες στον άνθρωπο.

Γι αυτό αν παρατηρηθεί μία ύποπτη κίνηση αυτοκινήτου ή ανθρώπου σε περιοχή υψηλής επικινδυνότητας, αμέσως πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου τηλ.: 2753360111 ή η Πυροσβεστική Υπηρεσία τηλ. 199.

Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Ιωάννης Εμμανουήλ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ