ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Χαστούκι στον Σαμαρά η απόφαση του ΣτΕ για τη δημόσια τηλεόραση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:32:00 μ.μ. |
 Η απόφαση του ΣτΕ είναι ένα μικρό, αλλά σημαντικό βήμα προς την τελική νίκη: τη διατήρηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, την αποτροπή των απολύσεων, αλλά και το ουσιαστικό άνοιγμα της συζήτησης για το τι Δημόσια Τηλεόραση θέλουμε. Ο ξεσηκωμός του κόσμου σε όλη τη χώρα συνέβαλε αποφασιστικά ώστε το ΣτΕ να εκδώσει την άμεσα εφαρμοστέα απόφαση επαναλειτουργίας της ΕΡΤ. Διότι το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν να πέσει μαύρο στην οθόνη» κρίθηκε από το ΣτΕ ως αυτό που είναι: παράνομο! Γι’ αυτό ζητάμε άμεση επαναφορά του σήματος και των εκπομπών της ΕΡΤ.
Πρόκειται για την πρώτη νίκη της κοινωνίας που αντιστέκεται, την πρώτη από τις πολλές που θα χρειαστεί ακόμη να κερδηθούν, μετά από τρία χρόνια μνημονιακής επέλασης. Και είναι νίκη μεγάλη, με διεθνή εμβέλεια. Η κυβέρνηση απομονώθηκε διεθνώς, η εικόνα του αλαζόνα κ. Σαμαρά τσαλακώθηκε ανεπανόρθωτα, ενώ η ρήξη μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων δύσκολα θα αποκατασταθεί.

Αυτή η πρώτη νίκη ανήκει στον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που εδώ και μια βδομάδα δίνουν μαθήματα αλληλεγγύης αλλά και ανοιχτής δημοσιογραφίας, που σημαίνει ότι αν θέλουν, ξέρουν πώς να το κάνουν. Και πρέπει να συνεχίσουν να το κάνουν με τον ίδιο τρόπο, αν θέλουν να έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους.

H EΡΤ, όμως, ακόμη δεν έχει κερδηθεί οριστικά. Ο αγώνας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, αλλά από καλύτερες θέσεις. Καλούμε τον ελληνικό λαό, αλλά και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, να συνεχίσουν με την ίδια αποφασιστικότητα την υπεράσπιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ανοιχτής στον λαό, όπως έκαναν όλη την προηγούμενη εβδομάδα, με καθημερινή παρουσία, συζητήσεις, συναυλίες και ανοιχτά τα τηλεοπτικά πάνελ σε όλα τα κοινωνικά αιτήματα. Για εμάς η καθημερινή παρουσία του κόσμου της αριστεράς αλλά και όλων των δημοκρατικών πολιτών σε όλη τη χώρα, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, και η μετατροπή τους σε κέντρα συντονισμού και αγώνα μέχρι να ρίξουμε την κυβέρνηση της εκτροπής, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Καλούμε τον ελληνικό λαό, αλλά και τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, να εντείνουν τη μάχη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε, να εντείνουν τη μάχη για την ανατροπή αυτής της επικίνδυνης για τον τόπο και τη δημοκρατία κυβέρνησης.

ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ οφείλουν να απαντήσουν με ειλικρίνεια και σαφήνεια αν εμμένουν στην αντίθεση τους με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την αποτροπή μαζικών απολύσεων στην ΕΡΤ ή αν την αντάλλαξαν με θέσεις στον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ