ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Σεμινάρια εκμάθησης νέας ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού σε αλλοδαπούς σπουδαστές στη Βιβλιοθήκη Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:14:00 μ.μ. |
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα σεμιναρίων εκμάθησης Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού σε αλλοδαπούς σπουδαστές που οργανώνονται από το Ινστιτούτο «Αλεξάνδρεια» και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης».


Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί για σπουδαστές οι οποίοι έχουν μια προηγμένη γνώση της ελληνικής γλώσσας (B2/C1-C2) και θέλουν να σημειώσουν ταχεία πρόοδο στην ελληνική γλώσσα, να επεκτείνουν και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους για τη λογοτεχνία, την ιστορία και τον πολιτισμό της. Διεξάγεται σε εντατικά μαθήματα συνολικά 40 ωρών , διάρκειας σε 10 ημερών. Περιλαμβάνει αναγνώσεις από μια ποικιλία άρθρων σχετικά με σύγχρονα θέματα, την εικόνα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας και πολλές πτυχές της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού.

Οι σπουδαστές έχουν τη ευκαιρία να μάθουν την ελληνική γλώσσα στην πόλη του Ναυπλίου, η οποία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Πελοπόννησο. Το Ναύπλιο, ως γνωστόν, ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους στις αρχές της δεκαετίας του 1830 και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία πριν και μετά τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας.

Η παλιά πόλη είναι υπέροχη, γεμάτη από παλιά αρχοντικά και λιθόστρωτα δρομάκια. Η περιοχή του Ναυπλίου έχει πολλά ιστορικά αξιοθέατα που μπορούν να επισκεφθούν οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων. Είναι πολύ κοντά στους αρχαιολογικούς χώρους της μεγάλης σημασίας, όπως οι Μυκήνες, η Αρχαία Κόρινθος, η Επίδαυρος, Νεμέα, Τίρυνθας, κλπ. αλλά και σε υπέροχες παραλίες.

Τα μαθήματα παραδίδονται στην αίθουσα Εφημερίδων και Περιοδικών της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» και έχουν διάρκεια από 9 έως 23 Ιουνίου 2013.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ