ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Θέαμα στην Αργολίδα από το Ράλλυ Ακρόπολις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:11:00 π.μ. |
 Με τη λάσπη να διαδέχεται τη σκόνη, ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα του 59ου Ράλλυ Ακρόπολις. Ο μόνος “τυχερός” που κατάφερε να πάρει χρόνο σε στεγνό χώμα ήταν ο Sebastien Ogier, o oποίος ήταν και ο νικητής της 10ης Ειδικής Διαδρομής, της τελευταίας του Σαββάτου 1 Ιουνίου. Οι υπόλοιποι οδηγοί που έδωσαν μάχη με τη λάσπη, είχαν αρκετά πιο αργούς χρόνους.
Έτσι, μετά το τέλος και της δεύτερη ημέρας, η εικόνα στην κορυφή παραμένει ίδια, με τον Jari-Matti Latvala να προηγείται στη γενική κατάταξη, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται οι Dani Sordo και Thierry Neuville.

Στην πρώτη δεκάδα, εκτός από την άνοδο του Mads Odsberg στην έκτη θέση και παράλληλα την πτώση του Martin Prokop στην έβδομη, ο νικητής της ειδικής διαδρομής, Sebastien Ogier κατάφερε να “εκτοπίσει” τον Robert Kubica και να πάρει τη δέκατη θέση.

Η δεύτερη μέρα του 59ου ράλλυ Ακρόπολις ξεκίνησε δυναμικά, με τον Evgeny Novikov να σημειώνει ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον Jari-Matti Latvala. Mετά, όμως, την καταστροφική για τον Novikov δεύτερη ειδική Γυμνό 1 (όπου έχασε σχεδόν 4,5 λεπτά από κλατάρισμα και σπασμένο δισκόφρενο), ο Latvala ανέλαβε τα ηνία του αγώνα γράφοντας πολύ καλούς χρόνους και παίρνοντας 3 ακόμα ειδικές.

Προηγείται πλέον με διαφορά μεγαλύτερη του ενός λεπτού του Dani Sordo, ο οποίος επέλεξε μια πιο συντηρητική στρατηγική. Το ίδιο έπραξε και ο τρίτος Thierry Neuville, ο οποίος ακολουθεί σε απόσταση 43 δλ. πίσω από τον Ισπανό. Αρκετά πιο πίσω σε χρόνο, μεγάλη μάχη γίνεται για την τέταρτη θέση μεταξύ του Nasser Al Attiya και του Andreas Mikkelsen.

Ο πρώτος κατάφερε να διατηρήσει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας το σωστό ρυθμό, ενώ ο δεύτερος αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα, με πιο πρόσφατο ένα κλαταρισμένο ελαστικό στην τελευταία ειδική της ημέρας (Ζήρεια 2). Η μεταξύ τους διαφορά είναι 25,7 δλ. Πρώτος Έλληνας είναι ο Θέμης Χαλκιάς, στην 22η θέση της γενικής κατάταξης.

Το 59ο ράλλυ Ακρόπολις ολοκληρώνεται σήμερα με δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές -εκ των οποίων η τελευταία θα είναι η power stage του αγώνα-, συνολικού μήκους 83,22 χλμ.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. J. LATVALA VW 2:32:42.8

2. D. SORDO Citroen +1:04.1

3. T. NEUVILLE M-Sport Ford +1:43.1

4. N. AL ATTIYAH M-Sport Ford +3:46.1

5. A. MIKKELSEN VW +4:11.8

6. M. OSTBERG M-Sport Ford +5:26.3

7. M. PROKOP Czech Ford +5:50.3

8. M. HIRVONEN Citroen +7:52.2

9. E. NOVIKOV M-Sport Ford +8:16.1

10. S. OGIER VW +10:29.5
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ