ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

" Εδώ Τρίπολη..., εδώ Ναύπλιο..."

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:17:00 μ.μ. |
Μια διαφορετική,τελευταία,εβδομάδα,στο μικρόφωνο
 
Άρθρο του
Γιάννη Γαλανόπουλου

Στις επάλξεις, δίπλα στους ακροατές, τους τηλεθεατές και όλη την κοινωνία βρίσκονται οι εργαζόμενοι , σήμερα απολυμένοι, της ΕΡΤ. Σε όλη την Ελλάδα, και στην Τρίπολη , τις τελευταίες μέρες όσοι βρισκόμασταν στα μικρόφωνα ζήσαμε ώρες και στιγμές ιδιαίτερα φορτισμένες, βιώσαμε σκέψεις , καταστάσεις, και συναισθήματα που δεν είχαμε ΄΄γευθεί΄΄ στα τόσα χρόνια δουλειάς μας,28 για μένα προσωπικά( υπάρχει δηλ. και κάτι ΄΄θετικό΄΄ από την ..απόλυση)

Από το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιουνίου , μετά το περιβόητο …διάγγελμα Κεδίκογλου (συναδέλφου μας, δυστυχώς, που πέρασε και από την ΕΡΤ) μέχρι και πριν λίγα εικοσιτετράωρα στην ΕΡΑ Τρίπολης ( 101,5FM) εκδηλώθηκε ένα ανθρώπινο ΄΄ποτάμι΄΄ για συμπαράσταση , με τους ακροατές να κατακλύζουν τις γραμμές μας και να δίνουν τα δικά τους μηνύματα. Συνομιλήσαμε με ακροατές από Πελοπόννησο, Κεφαλονιά, Σέριφο, Χανιά, τα νότια προάστια της Αθήνας και άλλες περιοχές όπου μας άκουγαν ( και) μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας που είχε πλέον …μπάρες.

Από το βράδυ της Τετάρτης 12 Ιουνίου όταν κόπηκαν τα σταθερά τηλέφωνα και το ιντερνετ της Τρίπολης, ο ραδιοθάλαμος του Ναυπλίου ήταν η μόνη ΄΄γέφυρα΄΄ επικοινωνίας για τον κόσμο που ήθελε να βγει στον αέρα΄΄ για να καταγγείλει, να φωνάξει , να διαμαρτυρηθεί για ότι συμβαίνει στη σημερινή ελληνική κοινωνία. Η ΕΡΑ Τρίπολης κρατούσε συνεχή ,24ωρη , ροή με τους συναδέλφους δημοσιογράφους, μουσικούς παραγωγούς, τεχνικούς και διοικητικούς να παραμένουν όρθιοι, ακούραστοι, παρά τη σωματική και ψυχολογική ταλαιπωρία

.Τα χιλιάδες μηνύματα και τηλεφωνήματα των απλών πολιτών μας έδιναν κουράγιο , μας ζητούσαν να μην κάνουμε πίσω, κι αυτό προσπαθήσαμε, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου , όταν με ..καταδρομική επιχείρηση στα βουνά έπεσαν οι πομποί, μεταξύ αυτών και ο δικός μας στα Δολιανά. Τα FM βγήκαν εκτός λειτουργίας , έμειναν τα μεσαία κύματα ( 1314) τα οποία όμως ακούγονται κυρίως τις πρωινές ώρες, λόγω ισχυρού σήματος ξένων σταθμών που το βράδυ μας …ταπώνουν.

Σε αυτό το σημείο οφείλω , προσωπικά, ένα μεγάλο ΄΄ευχαριστώ΄΄ σε όλους τους ακροατές, τα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ για τη στήριξη καθώς και για εκείνους που συνέβαλαν να υπάρχει ο ραδιοθάλαμος του Ναυπλίου (ΕΡΑ Τρίπολης) που έμελλε να είναι κομβικό σημείο για το πρόγραμμα της τελευταίας εβδομάδας.

Θέλω να ευχαριστήσω τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επί ημερών Τάσου Σαλεσιώτη και Βασίλη Σωτηρόπουλου ,όπως και την Περιφερειακή Ενότητα με τον Τάσο Χειβιδόπουλο που φιλοξένησαν από το 2001 μέχρι σήμερα αυτό το μικρό ,αλλά πολύ χρήσιμο στούντιο( ελπίζω να το χρειαστούμε και στη συνέχεια )

Εδω και δύο μέρες δεν έχουμε ζωντανό πρόγραμμα και μας λείπει αυτή η επικοινωνία που είχαμε διαχρονικά, περισσότερο δε τις τελευταίες μέρες , όταν εκπέμπαμε σχεδόν ..πειρατικά.

Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει τις επόμενες μέρες με την ΕΡΤ, βέβαια βλέπουμε τι συμβαίνει σε όλη την κοινωνία.

ΟΙ 2.600 εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν είναι ο ι ΄΄ιερές αγελάδες΄΄ που αποκάλεσε ο κ. Κεδίκογλου. Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οι άνθρωποι των 800-1300 ευρώ μηνιαίως που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτό αγαπούν και υπηρετούν ευσυνείδητα. Σίγουρα υπήρχαν και υπάρχουν και οι άλλες περιπτώσεις αργόμισθων , ακριβοπληρωμένων ΄΄συμβούλων΄΄ κλπ για τις οποίες οι ευθύνες όσων διοίκησαν είναι φανερές , διαχρονικές, διακομματικές. Άλλα δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν τα ΄΄φάγαμε όλοι μαζί΄΄. Είναι λοιπόν υποκριτικό για τους πολιτικούς , τουλάχιστον των δυο παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας , να ανακαλύπτουν τώρα το πρόβλημα.

Οι όποιες αρρυθμίες, προβλήματα, κακοδιαχείριση κλπ στην ΕΡΤ θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί εδώ και χρόνια, με συγκεκριμένες ενέργειες και , φυσικά, όχι με .,.μαύρο και τη ..σφαγή όλων των εργαζομένων. Αλλά βλέπετε, η τρόικα ζητούσε απολύσεις, που δεν ..έρχονταν από αλλού .’Κάπου εδώ ο κ. Σαμαράς έκανε ένα μεγάλο λάθος. Πίστεψε κάποιους συμβούλους του , ότι δηλ. το κλείσιμο της ΄΄αμαρτωλής ΄΄ ΕΡΤ θα έβρισκε σύμμαχο τον ελληνικό λαό. Όμως εκεί έπεσε έξω.

Γιατί ο κόσμος βρέθηκε εναντίον του, γιατί είναι με τους εργαζόμενους , είναι με την ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη, στην Τρίπολη, στην Πάτρα, παντού.

Δεν γνωρίζω ποια θα είναι η νέα ΕΡΤ, πως θα είναι ο νέος φορέας, ποιοι θα εργαστούν εκεί, αν θα είμαστε οι ήδη απολυμένοι, ή κάποιοι από εμάς. Το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό.

Εκείνο που χρειάζεται ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας είναι να κρατήσει με κάθε τρόπο, ότι επιβεβαιώθηκε αυτές τις μέρες. Αυτό το ΄΄κύμα ΄΄ αγάπης και εμπιστοσύνης από τον κόσμο, με τα μικρόφωνα ανοιχτά σε όλους, κυρίως στον κάθε δημότη , στην πόλη, στην γειτονιά , στο χωριό.

Τα τελευταία 24ωρα ξεχύθηκε ένα ΄΄ποτάμι΄΄, μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ , για την ΕΡΤ και όλη την κοινωνία. Και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

ΤΟ ΄μαύρο΄΄ θα φύγει από την καθημερινότητα μας και η ζωή μας θα αποκτήσει και πάλι χρώμα.

Ελπίζω ότι σύντομα θα ξαναβρεθούμε στα ερτζιανά και θα δώσουμε και πάλι ΄΄ραντεβού στον αέρα΄΄.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ