Περισσότεροι από 45 καλλιτέχνες σε δέκα διαφορετικές βραδιές που αγκαλιάζουν ολόκληρη την πόλη καταθέτουν την τέχνη τους στους ατμοσφαιρικούς χώρους της πόλης, το Βουλευτικό, το Παλαμήδι, την πλατεία Αγίου Γεωργίου αλλά και την πλατεία Αρβανιτιάς και το Φουγάρο.
Στην ελληνική πολιτιστική και μουσική δημιουργία είναι αφιερωμένη η φετινή διοργάνωση, θέλοντας να υπογραμμίσει την προσφορά των Ελλήνων δημιουργών, ιδιαίτερα στις σημερινές δυσμενείς συνθήκες.

Η αυλαία του Φεστιβάλ Ναυπλίου ανοίγει με μια συνάντηση ανάμεσα στην ηθοποιό Λυδία Κονιόρδου και τον συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου, ανάμεσα στον Όμηρο και τον Καβάφη, καθώς οι δυο τους θα παρουσιάσουν 21 ποιητικές σκηνές από την παράσταση του Ρόμπερτ Ουίλσον και 11 μελοποιημένα ποιήματα του Αλεξανδρινού.

Από τις εκδηλώσεις των επομένων ημερών αξίζει να αναφερθεί η παρθενική εμφάνιση του επταμελούς Ensemble του Φεστιβάλ του Ναυπλίου (23/6), ένα σχήμα που προέκυψε από τα σπλάγχνα του Φεστιβάλ, αλλά και το γκαλά μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής (22/6). Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μία βραδιά - έκπληξη, αφιερωμένη στον κόσμο του αρχαίου ελληνικού συμποσίου και στα μουσικά όργανα και τη μουσική που το συνόδευαν.