ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Γ. Ανδριανός: Xρειάζεται να παλέψουμε για την αλλαγή της οδηγητικής νοοτροπίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:36:00 π.μ. |
  Χαιρετισμός του βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Ανδριανού στην ημερίδα του τμήματος τροχαίας Ναυπλίου και του Ινστιτούτου οδικής ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για την ασφάλεια και τον πολιτισμό στο δρόμο.

"Συγχαρητήρια στο τμήμα Τροχαίας Ναυπλίου και στο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς για τη διοργάνωση ακόμη μιας χρήσιμης και πολύτιμης εκδήλωσης για ένα θέμα που κυριολεκτικά σώζει ζωές.

Η αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων είναι βεβαίως ένα πολυμέτωπο εγχείρημα. Είναι υπόθεση που αφορά θεσμούς, δρόμους, αυτοκίνητα και οδηγούς. Η πολυπλοκότητα όμως του ζητήματος δεν πρέπει και δεν μπορεί να χρησιμεύει ως άλλοθι. Οφείλουμε όλοι, από τη θέση του και με τις δυνάμεις του ο καθένας, να συμβάλουμε με τον τρόπο μας για την δραστική μείωση του φόρου αίματος που κάθε χρόνο καταβάλλει η κοινωνία μας στην άσφαλτο.

Στο πλαίσιο αυτό, διαρκώς – μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου – επισημαίνω την ανάγκη για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων στο οδικό δίκτυο, αλλά και για την ενίσχυση της αστυνομίας τόσο σε προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχνικά μέσα.

Ταυτόχρονα όμως, χρειάζεται να παλέψουμε για το ακόμα δυσκολότερο: την αλλαγή της οδηγητικής νοοτροπίας της πλειονότητας των Ελλήνων οδηγών. Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι δίπλα στην ασφάλεια, η σημερινή ημερίδα έχει ως θέμα και τον πολιτισμό στο δρόμο. Η σωστή οδηγητική συμπεριφορά είναι πραγματικά ζήτημα πολιτισμού, ζήτημα ήθους και παιδείας, που από μικρά παιδιά πρέπει να παίρνουμε από τα σχολεία και τις οικογένειές μας.

Η σημερινή ημερίδα συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή. Θέλω ξανά να συγχαρώ τους διοργανωτές και να ευχηθώ το φετινό καλοκαίρι να είναι αναίμακτο. Και επίσης θέλω να συγχαρώ και τους ποδηλάτες που είναι μαζί μας και πήραν μέρος στον ποδηλατικό αγώνα, συμμετέχοντας έτσι στην πολυεπίπεδη δράση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»"
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ