ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Χειβιδόπoυλος - Πουλάς: Καθυστερήσεις του Υπουργείου Υγείας θέτουν σε κίνδυνο τα ψυχιατρικά περιστατικά της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:27:00 μ.μ. |
 Στον αέρα βρίσκονται οι ψυχικά ασθενείς του Νομού Αργολίδας εξαιτίας της κωλυσιεργίας του Υπουργείου Υγείας να ολοκληρώσει την πρόσληψη της ήδη επιλεχθείσας για την θέση της Διευθύντριας στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας (Γ.Ν.Α.) Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εν λόγω ψυχίατρος (αποσπασμένη από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης Ψ.Ν.Τ), που κάλυπτε ιατρικά όλα τα ψυχιατρικά περιστατικά του Νομού Αργολίδας, όντας μοναδική κρατική ψυχίατρος στο Νομό, να παραιτηθεί.
Για την κρισιμότητα της κατάστασης αυτής, αλλά και για το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει, οι δομές του Υπουργείου Υγείας είναι ήδη ενημερωμένες από τριμήνου, αλλά δεν έχουν προχωρήσει στην εξεύρεση λύσης. Είναι σκόπιμο να τονιστεί ότι η εν λόγω ψυχίατρος επέβλεπε ιατρικά - συνεπικουρούμενη από ψυχολόγους, νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας - και τις τρεις δομές ψυχικής υγείας του Νομού (ΚΜΨΥ, ΨΥΧΑΡΓΩ, ΓΝΑ) και το πλήθος των περιστατικών που επικουρούσε είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Είναι εύκολα αντιληπτό ότι η στέρηση των υπηρεσιών της εν λόγω ψυχιάτρου από το Γ.Ν.Α., έχει αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για την ευαίσθητη ομάδα των συμπολιτών μας που εξυπηρετούνται από αυτό, μιας και είτε μετακινούνται στο Ψ.Ν.Τ., είτε απευθύνονται σε ιδιώτη γιατρό με όλες τις οικονομικές και όχι μόνο επιπτώσεις που συνεπάγονται. Επιπλέον θεωρούμε αδιανόητο για το επίπεδο της δημόσιας υγείας που οραματιζόμαστε, να μην μπορεί να υποστηριχθεί ούτε καν σε επίπεδο Νομού μια τόσο σημαντική ιατρική ειδικότητα.

Όλα αυτά μάλιστα, συμβαίνουν τη στιγμή που η ολοκαίνουρια Ψυχιατρική Πτέρυγα του Γ.Ν.Α. στο Άργος είναι σχεδόν έτοιμη να παραδοθεί. Ζητούμε λοιπόν την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, προκειμένου να μην βρεθούμε για μία ακόμη φορά αντιμέτωποι με το λυπηρό φαινόμενο να εγκαινιάζουμε κλινικές «φαντάσματα», που ενώ έχουν επενδυθεί τεράστια ποσά για την ανέγερσή τους, παραμένουν με τα ρολά κατεβασμένα γιατί υπάρχει έλλειψη ιατρικού προσωπικού.


Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας                  Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας
                 Ανδρέας Πουλάς                                             Αναστάσιος Χειβιδόπουλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ