ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Καθαρισμός οικοπέδων για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών στο Δήμο Άργους- Μυκηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:40:00 μ.μ. |
 Ο Δήμος Άργους- Μυκηνών ανταποκρινόμενος στην Πυροσβεστική Διάταξη 1/2013 που αφορά στα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών σε οικόπεδα και λοιπούς ακάλυπτους χώρους που βρίσκονται μέσα η κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ΚΑΛΕΙ τους ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σε αυτές εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες καθαρισμού (αποψίλωσης) αυτών από ξερά χόρτα και απορρίμματα και απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών που βρίσκονται μέσα σε αυτά ,προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.


Στους προαναφερόμενους χώρους, απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα φωτιάς, η καύση κλαδιών, χόρτων κ.λ.π., η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων − σπίρτων και άλλων υλών, η χρήση βεγγαλικών και η χρήση εργαλείων που προκαλούν σπινθήρα (τροχοί, κολλήσεις κ.λ.π.), από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2013 (θερινή περίοδος).

Βάσει του Ν. 3852/2010 αρθ. 94 παρ. 26, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος υποχρεούται να προβεί σε αυταπάγγελτο καθαρισμό των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων με επιβάρυνση των ιδιοκτητών ενώ οι παραβάτες θα υπαχθούν στις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Επίσης σύμφωνα με τις Πυροσβεστικές Διατάξεις 1/2012 και 9/2000 που αφορούν Κανονισμούς ρύθμισης μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις απαγορεύεται η χρήση πυρός σε δάση, χορτολιβαδικές εκτάσεις από 01/05/2012 μέχρι και 31/10/2012.

Ειδικά για τις αγροτικές εκτάσεις απαγορεύεται η χρήση πυρός από 01/05/2012 μέχρι και 31/10/2012 χωρίς την έκδοση άδειας από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία και χωρίς να έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα όπως περιγράφονται στο άρθρο 5 ,παρ. 1 της 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Επειδή η Πολιτική Προστασία συνιστά υπόθεση όλων μας, παρακαλείσθε αν παρατηρήσετε κάποιο ύποπτο όχημα ή άτομο ή αν αντιληφθείτε κάποια εστία πυρκαγιάς, να ενημερώσετε στα τηλέφωνα του Δήμου ή τον αριθμό 199.

Ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

Δήμου Άργους-Μυκηνών,
Αντώνιος Κουκουβές


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ