ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Δήλωση Ανδριανού για την επέτειο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:28:00 π.μ. |
 Μετά το πέρας των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής στο Ναύπλιο για την επέτειο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για τον Ελληνισμό στην πατρίδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, η σημερινή επέτειος είναι μέρα ιστορικής μνήμης και τιμής. Η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού είναι μια από τις μελανότερες σελίδες στην παγκόσμια ιστορία των τελευταίων αιώνων. Και είναι χρέος μας την ιστορική αλήθεια της Γενοκτονίας να την κρατάμε ζωντανή ως ηχηρή προειδοποίηση για τα όρια της θηριωδίας, αλλά και για τη δύναμη των ανθρώπων να ξαναστήνουν από την αρχή το βιος τους παρά τις τραγωδίες που συναντούν.

Η Αργολίδα έχει την τιμή να είναι μια από τις δεύτερες πατρίδες των προσφύγων από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία. Έκτοτε, έχουν περάσει πολλές γενιές. Όμως οι Πόντιοι και Μικρασιάτες, όχι μόνο κατάφεραν πολύ γρήγορα να αναδειχθούν σε πρωταγωνιστές στην οικονομική, πνευματική και ευρύτερα κοινωνική ζωή του τόπου μας, αλλά επίσης συνέχισαν να τιμούν με θέρμη και πίστη τα ήθη, τα έθιμα και τις αρχέγονες Ελληνικές αξίες.

Ιδιαίτερα σήμερα, το παράδειγμα των Ποντίων Ελλήνων, παράδειγμα πατριωτισμού και αναδημιουργίας είναι για όλο το Έθνος ένα παράδειγμα προς μίμηση, μια πηγή πίστης ότι για τους Έλληνες κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο. Κι αυτό το παράδειγμα, αυτή η ιστορική υπενθύμιση, ίσως είναι και η καλύτερη, η πιο έμπρακτη και αρμόζουσα απόδοση τιμής τόσο στους Ποντίους μάρτυρες, όσο και στους πρόσφυγες της Γενοκτονίας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ