ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Φοιτητές του Ναυπλίου ανεβάζουν δύο έργα στο Φουγάρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:40:00 μ.μ. |
Δύο θεατρικές παραστάσεις από φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα φιλοξενηθούν στο Φουγάρο τις επόμενες μέρες.


 Η ομάδα TUBIACANGA παρουσιάζει το έργο του S. Beckett, PLAY, την Παρασκευή 24/5 στις 21.00 και την Κυριακή 26/5 στις 19.00.

Η σκηνοθεσία είναι του Ε. Χαλκίδη και παίζουν οι Ευθύμης Χαλκίδης, Ειρήνη Αμανατίδου, Αναστασία Θωμά, Αποστόλης Κόκκαλης, Μαρία Παπού.

Το Play διερευνά την αδυναμία του λόγου να σημάνει και παράλληλα προτείνει την ανάγκη μετουσίωσης του λόγου σε μια άλλη μορφή έκφρασης περισσότερο φυσικής και ενστικτώδους. Ο λόγος, εγκαταλείπει το τσόφλι των λέξεων και των γλωσσικών συμβόλων και εισδύει στον κόσμο της μουσικής, του χρώματος και της κίνησης σε μια προσπάθεια αναζήτησης του τέλους και της λύτρωσης.

Διάρκεια παράστασης : 45’
Η ομάδα Faux Raccord παρουσιάζει το έργο 1821-1831 ... The gender process, τη Δευτέρα 27/5 στις 21.30.

Με αφορμή τον Φιλάργυρο της Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου, η παράσταση επιχειρεί με θεατρική απόδοση να συνδυάσει και να αναδείξει κείμενα που αφορούν γυναίκες και γυναίκες συγγραφείς.

Ο ¨Φιλάργυρος¨ της Ε. Μουτζάν Μαρτινέγκου υπήρξε το πρώτο θεατρικό έργο που γράφτηκε από γυναίκα, το 1824.


Μέσω της διακειμενικότητας και της αναμφισβήτητης ποιοτικής και θεματολογικής συνάφειας, φωτίζει την εποχή και τις συνθήκες μέσα στις οποίες ξεκίνησε και ενδυναμώθηκε το φεμινιστικό κίνημα στην Ελλάδα και όχι μόνο, αλλάζοντας για πάντα την μέχρι τότε ισχύουσα άποψη για την θέση και τις δυνατότητες συμμετοχής στην κοινωνική διάρθρωση των μέχρι τότε παροπλισμένων γυναικών.


Ιδέα - Σκηνοθεσία - Δραματουργική Επεξεργασία - Επιμέλεια Κίνησης: Πατρίτσια Λάζου

Παίζουν η Μαρία Μπινίκου και ο Γιώργος Κατσώνης

Διάρκεια παράστασης : 40’

Είσοδος ελεύθερη


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ