ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Έγγραφο που αποδεικνύει πως δεν έπρεπε να έχει σταματήσει η λειτουργία του αντλιοστασίου Αναβάλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:00:00 μ.μ. |
(Δι@ύγεια: - ΑΔΑ: 4ΑΡΠ1-Ρ& -ΑΔΑ: Β49ΖΒ-Φ2Ν)
ΘΕΜΑ: Έγκριση προσθήκης πρόσθετων όρων στη διακήρυξη του έργου: «Αναβάθμιση Αντλιοστασίου & Φράγματος Ανάβαλου Ν. Αργολίδας»


Έχοντας υπόψη :


1. Τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 15 του ν. 3669/08 «Κύρωση της Κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων».(ΦΕΚ Α΄ 116).

2. Τη γνωμοδότηση (πράξη 2 της αριθμ. 1 / 11.1.2011 συνεδρίασης) του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων – Τμήμα Κατασκευών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.
και επειδή :

Η Δ/νση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρεί στη δημοπράτηση του έργου: «Αναβάθμιση Αντλιοστασίου & Φράγματος Ανάβαλου Ν. Αργολίδας»προκειμένου να προβεί στην αναβάθμιση του αντλιοστασίου και του Φράγματος Αναβάλου, από όπου καλύπτονται οι αρδευτικές ανάγκες του Αργολικού πεδίου κατά τη θερινή περίοδο.

Συγκεκριμένα πρόκειται να εκτελεστεί σειρά εργασιών που περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού (αντλιών κλπ.) αποξήλωση του παλαιού και εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού, δοκιμαστική λειτουργία, επισκευή και συντήρηση κτηρίου αντλιοστασίου κλπ.

Οι ανωτέρω εργασίες πρέπει να εκτελεστούν με παράλληλη λειτουργία των εγκαταστάσεων, για την απαρέγκλιτη άρδευση του Αργολικού Πεδίου, γεγονός που καθιστά το έργο ιδιαίτερα πολύπλοκο.

Κρίνεται ότι για την άρτια ολοκλήρωση του έργου απαιτείται εξειδικευμένη τεχνολογία και ειδική τεχνογνωσία εκ μέρους της αναδόχου, ώστε να αντιμετωπιστούν τα ειδικά προβλήματα που θα παρουσιαστούν κατά το στάδιο εκτέλεσης του έργου, λόγω της αναγκαιότητας απρόσκοπτης
λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Κρίνεται ότι η αξιόπιστη, έντεχνη και αποτελεσματική εκτέλεση του έργου θα διασφαλιστεί με την προσθήκη σχετικών επιπλέον όρων στη διακήρυξη.

Έχουν εκπονηθεί οι αναγκαίες μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του και το έργο είναι ώριμο για δημοπράτηση.

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
Εγκρίνουμε την προσθήκη πρόσθετων όρων, στη διακήρυξη δημοπράτησης του έργου : «Αναβάθμιση Αντλιοστασίου & Φράγματος Ανάβαλου Ν. Αργολίδας» ως εξής:

«Οι συμμετέχουσες στο διαγωνισμό εταιρίες και σε περίπτωση Κ/Ξ ένα τουλάχιστον μέλος αυτής, θα πρέπει , επί ποινή αποκλεισμού, να διαθέτουν εμπειρία ως προς την αναβάθμιση αντλιοστασίων  εν λειτουργία για μία τουλάχιστον αρδευτική περίοδο, κατά την τελευταία πενταετία .

Η ανωτέρω εμπειρία θα αποδεικνύεται με αντίστοιχο πιστοποιητικό –βεβαίωση καλής εκτέλεσης του φορέα κατασκευής, προς τη συμμετέχουσα στο διαγωνισμό εταιρία, από το οποίο να προκύπτει η απαιτούμενη εμπειρία και επιπλέον θα περιγράφονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αντλιοστασίου, η συμβατική και τελική αξία του έργου, ο χρόνος εκτέλεσης και θα βεβαιώνεται ότι αυτό εκτελέστηκε έντεχνα και εντός των εγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Οι αλλοδαπές εργοληπτικές επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και προέρχονται από χώρες της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ. ή της Σ.Δ.Σ. του Π.Ο.Ε.,στις οποίες δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, θα πρέπει, πέραν των ανωτέρω, να προσκομίσουν στοιχεία από τα οποία θα προκύπτει ότι έχουν εμπειρία αντίστοιχη με τις καλούμενες τάξεις του ΜΕΕΠ του άρθρου 21, διαθέτουν τη στελέχωση που απαιτείται για την κατάταξη Ε.Ε. στις κ αλούμενες τ άξεις τ ου Μ ΕΕΠ τ ου ά ρθρου 2 1 κ αι διαθέτουν τα απαιτούμενα μέσα και τον απαιτούμενο μηχανικό εξοπλισμό για την εκτέλεση του δημοπρατούμενου έργου».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ