ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γ.Ρούβαλη «ΨΑΡΟΜΑΧΑΛΑΣ, Η ψυχή του Ναυπλίου»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:08:00 π.μ. | |
 Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» και οι εκδόσεις «Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ» θα παρουσιάσουν το βιβλίο του συμπολίτη μας Γιώργου Ρούβαλη, με τίτλο:
«ΨΑΡΟΜΑΧΑΛΑΣ, Η ψυχή του Ναυπλίου» στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 και ώρα 19:30.


Ομιλητές: Μάρω ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗ – ΑΔΑΜΗ, Ομ. Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π. - Δρ. Γιώργος ΚΟΝΔΗΣ, Κοινωνιολόγος και οι κάτοικοι της γειτονιάς: Ελένη ΚΟΒΒΑΤΖΗ, συνταξιούχος, Τάκης Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, έμπορος σε συνομιλία με τον συγγραφέα.

Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο του Γ. Ρούβαλη για το Ναύπλιο (εκτός από άλλα λογοτεχνικά) που κάνει μια ανθρωπολογική παρουσίαση τις παλιότερης γειτονιάς του Ναυπλίου. Ιστορικές και λογοτεχνικές αναφορές (πεζά και ποιήματα των Αναπλιώτη, Θ. Κωστούρου, Αλ. & Πραξ. Μουτζουρίδη, Αγγ. Χαδιαράκου κ. ά.) καθώς και πλήθος μαρτυρίες κατοίκων της, συνθέτουν ένα πορτραίτο τούτης της εμβληματικής γειτονιάς και των παρυφών της (Πέντε Αδέλφια, Μεντρεσές, Ακροναυπλία κλπ.) για πολλές δεκαετίες. Παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες του τόπου και των ανθρώπων του, εμπλουτίζουν τούτη την πρώτη και μοναδική έκδοση για την ιστορική και ακόμα ολοζώντανη γειτονιά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ