ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Θα κλείσει η Διεύθυνση Πελοποννήσου και τα Περιφερειακα Τμημάτα Ναυπλίου και Άργους του ΟΑΕΕ;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:47:00 μ.μ. |
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γ. Βρούτση με θέμα την ανάγκη διασφάλισης της συνέχισης λειτουργίας της Διεύθυνσης Πελοποννήσου και των Περιφερειακών Τμημάτων Ναυπλίου και Άργους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Μετά το πρόσφατο υπόμνημα των υπαλλήλων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου του ΟΑΕΕ, σύμφωνα με το οποίο η διοίκηση του Οργανισμού έχει ως πρόθεση να κλείσει η εν λόγω Περιφερειακή Διεύθυνση, επανέρχομαι με νέα Ερώτησή μου στο ζήτημα της επιτακτικής ανάγκης για διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας τόσο της Διεύθυνσης Πελοποννήσου όσο και των Περιφερειακών Τμημάτων Ναυπλίου και Άργους του ΟΑΕΕ.

Σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου του ΟΑΕΕ με έδρα την Τρίπολη, αυτή εξυπηρετεί ασφαλισμένους και συνταξιούχους 5 νομών (Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας), οι οποίοι σε περίπτωση κατάργησης θα πρέπει να απευθύνονται στη Διεύθυνση Πατρών, εξέλιξη που συνεπάγεται σημαντικότατη ταλαιπωρία και χρηματική επιβάρυνση.

Σε ό,τι αφορά τα Περιφερειακά Τμήματα Ναυπλίου και Άργους, ομοίως είναι επιτακτική η συνέχιση της λειτουργίας τους, καθώς η κατάργησή τους, δεδομένου του όγκου και της βαρύτητας του έργου που επιτελούν σήμερα, θα επιβαρύνει σημαντικά τους ασφαλισμένους της περιοχής υποβάλλοντάς τους σε περαιτέρω γραφειοκρατική ταλαιπωρία αλλά και σε οικονομική επιβάρυνση.

Σε κάθε περίπτωση, οι οριζόντιες αποφάσεις, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα κατά περίπτωση χαρακτηριστικά των μεγάλων Καλλικρατικών Δήμων, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα απ’ αυτά που υποτίθεται πως λύνουν.



ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Αν είναι στους σχεδιασμούς του ΟΑΕΕ η αναστολή λειτουργίας της Διεύθυνσης Πελοποννήσου και των Περιφερειακών Τμημάτων Ναυπλίου και Άργους, παρά τη σημαντική ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση που θα συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους».


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ