ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Συνέντευξη με την Αντζέλικα - Μαρία Μέρου από το Άργος που κέρδισε στο διαγωνισμό της NASA (ήχος)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:11:00 μ.μ. |
 Για το κόμικς, το οποίο σχεδίασε η νεαρή Αντζέλικα - Μαρία Μέρου από το Άργος και της έδωσε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό της NASA, μίλησε στο δημοσιογράφο της ΕΡΑ Τρίπολης Γιάννη Γαλλανόπουλο.


Το περασμένο καλοκαίρι η μητέρα της ήταν αυτή που διάβασε στο Διαδίκτυο για τον διαγωνισμό που πραγματοποιεί η NASA, Humans in Space - Youth Art Competition. Τα παιδιά που θα συμμετείχαν έπρεπε να κάνουν κάποιο καλλιτεχνικό έργο, από μουσικό κομμάτι ή λογοτεχνικό κείμενο μέχρι βίντεο και κόμικς, με το οποίο θα απαντούσαν στο ερώτημα «Πώς ο άνθρωπος μπορεί να εξερευνήσει το Διάστημα, με ποιες τεχνολογίες και τι θα βρει;». Τελικά, πήραν μέρος 2.076 παιδιά, ηλικίας 10-18 ετών, από 52 χώρες, τα οποία έκριναν συνολικά 220 κριτές. Η Αντζέλικα ήταν η μοναδική Ελληνίδα που πήρε μέρος στην κατηγορία των κόμικς.

Ολο το καλοκαίρι δούλευε το έργο της. Καθημερινά. Αλλες ημέρες περισσότερο κι άλλες λιγότερο. Εξάλλου έπρεπε να προλάβει και την προθεσμία υποβολής των έργων που ήταν μέχρι τον Νοέμβριο. Πρώτα, όμως, έπρεπε να βρει το θέμα τής ιστορίας που θα είχε το κόμικς. «Πριν καν αρχίσω να σχεδιάζω, είδα ντοκιμαντέρ για το Διάστημα, διάβασα βιβλία, μπήκα στο Ιντερνετ, κυρίως όμως με βοήθησαν οι πηγές της ίδιας της NASA».

Ετσι, εμπνεύστηκε τον NSS (Nauta Spectat Stellas) που στα λατινικά σημαίνει «ο ναύτης που παρατηρεί τα αστέρια», έναν άνθρωπο-ρομπότ, ο οποίος επιστρατεύεται από τη NASA για να βρει, μαζί με το «Curiosity» - το ρομπότ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον Αρη -, νέους πλανήτες, στους οποίους θα μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει. «Η ιδέα στην πραγματικότητα ήρθε από ένα από τα επιτεύγματα της ίδιας της NASA, ένα ρομπότ με κάποια εξωτερικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, το "R2"», εξηγεί η 16χρονη. Εκανε αρχικά το σχέδιο με μολύβι και στη συνέχεια πέρασε όλα τα σκίτσα με ένα πενάκι. Για να το ολοκληρώσει χρησιμοποίησε ένα ειδικό μελάνι που διαλύεται στο νερό, με το οποίο πέρασε όλο το έργο, έπρεπε δε να προσέχει τα σημεία όπου υπήρχαν σκιές κι εκείνα που ήταν πιο φωτεινά.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ