ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Μικροί κηπουροί εν δράση στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:58:00 π.μ. |
 Με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του βρεφονηπιακού σταθμού "Δον Πινέλο"  Έλενας και Ιωάννας Ιωαννίδη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου εθελοντική φύτευση λουλουδιών στο Ναύπλιο.

 
Τα μικρα παιδακια εμαθαν πως στον ατέλειωτο κύκλο της ζωής φυτά, ζώα και άνθρωποι, ο καθένας με τον τρόπο του, συμμετέχουν σε ένα όμορφο παιχνίδι, όπου όλα και όλοι έχουν το ρόλο τους. Ένας από τους ομορφότερους τρόπους για να το καταλάβουν αυτό τα παιδιά είναι φυτεύοντας, μεγαλώνοντας και φροντίζοντας λουλούδια ή φυτά.
 
Έτσι, έμαθαν πως για να ευτυχήσουν πρέπει να αγαπούν τη ζωή και τους ανθρώπους, αλλά και να σέβονται όλα τα πλάσματα της φύσης που έχουν τον ίδιο προορισμό. Να ζήσουν!
 
Τα παιδιά μέσα από την καλλιέργεια λουλουδιών και φυτών καταφέρνουν να προβάλλουν τις δεξιότητές τους, αλλά και τα συναισθήματά τους. Άλλωστε, η ενασχόληση με την κηπουρική είναι κι αυτή μια ευγενής τέχνη. Όπως ο ζωγράφος και ο γλύπτης δίνουν πνοή στα έργα τους και μεταφέρουν σ' αυτά τον εσωτερικό τους κόσμο, έτσι και οι μικροί αφοσιωμένοι κηπουροί και λάτρεις των λουλουδιών “μιλάνε” μέσα απ' τα λουλούδια δημιουργώντας ζωή, χρώματα κι αρώματα.
 
Η ενασχόληση των παιδιών με την κηπουρική τούς δίνει (ειδικά στα μικρότερα) τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με διάφορα εργαλεία και εργασίες αναπτύσσοντας έτσι τις ικανότητές τους. Επιπλέον, επειδή είναι μια δραστηριότητα με πολλές αλλαγές, θα τα κρατήσει απασχολημένα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Δε θα βαρεθούν εύκολα και θα μπορείτε και εσείς παράλληλα να κάνετε τις δικές σας δουλειές με τα δικά σας φυτά ή λουλούδια.
 
Η κηπουρική κάνει τα παιδιά να νιώθουν περήφανα, όταν βλέπουν να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει κάτι που τα ίδια έχουν φυτέψει και τα κάνει να αισθάνονται, ότι βοηθούν και αυτά με τον τρόπο τους το περιβάλλον.
 


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ