ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Κάποιες σκέψεις για το ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:38:00 μ.μ. |
 Του Γιάννη Γαλανόπουλου

 Ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες , στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου τα έργα ανάπλασης. Μετά από ένα χρόνο (κάλλιο αργά παρά ποτέ..) η ανάδοχος εταιρεία τελειώνει τα έργα στα στενά της Όθωνος, Βασ. Αλεξάνδρου Σοφρώνη, Σιώκου κλπ, έργα που πραγματικά αλλάζουν την όψη της περιοχής.

Μιας περιοχής που αποτελεί την ΄΄καρδιά΄΄ του Ναυπλίου και απ΄ όπου διέρχονται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες. Και που την απολαμβάνουν βέβαια κάτοικοι και επαγγελματίες που τη ζουν σε 24ωρη βάση..

Εκείνο που χρειάζεται τώρα είναι να δώσει μεγαλύτερη προσοχή η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου. Τώρα πλέον μπορεί να διέρχεται και το τρίκυκλο όχημα του δήμου , αλλά και οι οδοκαθαριστές με τα καρότσια, ώστε οι δρόμοι να παρουσιάζουν μια καλύτερη εικόνα.

Είναι βέβαια και θέμα ευσυνειδησίας των ιδίων των κατοίκων αλλά και των καταστηματαρχών να διατηρείται το ιστορικό κέντρο καθαρό. Δεν μπορώ να δεχθώ καταστηματάρχη να αφήνει σακούλες σκουπιδιών στην πίσω πλευρά του μαγαζιού του, σχεδόν στη …μύτη κατοίκων που μένουν δίπλα.

Την ίδια φροντίδα καθαριότητας χρειάζεται και η χερσαία ζώνη του λιμανιού, το διαπιστώνει κανείς με την πρώτη βόλτα που θα κάνει, όπως και ο χώρος πίσω από τα λύκεια του Ναυπλίου .Αλλά και οι σχάρες των ομβρίων , λόγω των έργων, είναι γεμάτες από τσιμέντο και χρειάζονται καθάρισμα.

Είναι γνωστό ότι η παλιά πόλη είναι η ΄΄βιτρίνα΄΄ του Ναυπλίου, αλλά πρέπει να το δείχνουμε καθημερινά και έμπρακτα. Δημότες και δημοτική αρχή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ