ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

700 γιατροί παρακολουθήσαν το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:28:00 π.μ. |

Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο το τριήμερο 25,26 και 27 Απριλίου 2013. Το Συνέδριο, παρά τις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα, το παρακολούθησαν 700 ιατροί, κυρίως χειρουργοί, αλλά και άλλες ειδικότητες που εμπλέκονται ενεργά στο Τραύμα.


Τα θέματα του Συνεδρίου εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα παρακολούθησαν ανελλιπώς όλοι οι συμμετέχοντες νεαροί ιατροί αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία που ενδιαφέρονται ενεργά για το τραύμα και την επείγουσα Χειρουργική. Οι ομιλητές και οι εκπαιδευτές έδωσαν εξαίρετες διαλέξεις. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις εργασίες τους και το επιστημονικό τους έργο από όλη την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι 3 Ελληνες «μετανάστες», καθηγητές Χειρουργικής, είναι οι πλέον γνωστοί στο τραύμα σε όλο τον κόσμο: Είναι ο καθηγητής Δημητριάδης στο Los Angeles, ο καθηγητής Ντεγιάννης στο Johanesburg και ο καθηγητής Βέλμαχος στο Harvard, Βοστώνη. Ο τελευταίος μάλιστα ήταν ο χειρουργός που σήκωσε όλο το βάρος της περίθαλψης και των χειρουργείων στα τελευταία γεγονότα της Βοστώνης.

Αποτελεί εξαιρετική τιμή για την Ελλάδα αυτοί οι τόσο φημισμένοι καθηγητές να μην ξεχνούν το τόπο τους και να έρχονται να εκπαιδεύσουν τους νέους χειρουργούς. Και να θυμίσουμε στους αρμόδιους ότι αυτή η χώρα που γεννάει τέτοιους άξιους χειρουργούς που χαράζουν προγράμματα υγείας στα πανεπιστήμια που υπηρετούν ΔΕΝ εισακούονται στη μητέρα πατρίδα για τη δημιουργία κάποτε ενός κέντρου τραύματος!!! Στην Ελλάδα υπάρχουν ισάξιοι επιστήμονες που ενδιαφέρονται ενεργά για τη χώρα όμως οι πολιτικοί ή αδρανούν ή αδιαφορούν.

Ναύπλιο 28/4/2013
DR Παν. Γκανάς
Γραμματέας της Εταιρείας Τραύματος
και Επείγουσας Χειρουργικής
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ