ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Επικήδειος λόγος του προέδρου Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος Γ. Δαρλάση εις Μητροπολίτην Αργολίδος κυρόν Ιάκωβον Β΄

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 π.μ. |
Εκδημήσαντα εις Κύριον την 26ην Μαρτίου 2013, του οποίου η εξόδιος ακολουθία της εκφοράς του ιερού σκηνώματός του, ετελέσθη την Πέμπτη 28η Μαρτίου 2013 και ώραν 12ην μεσημβρινήν, εκ του Ιερού Ναού Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου. 
 «Εν γήρα καλώ πρεσβύτης…αποθνήσκει Αβραάμ και προστίθεται προς τον λαόν αυτού»
Πεθαίνει Αβραάμ, όπως πεθαίνουν και όλοι οι Άγιοι της παλαιάς και της Καινής Διαθήκης. Όπως πεθαίνουν όλοι οι άνθρωποι που γεννιούνται σ’ αυτό τον φθαρτό και μάταιο κόσμο.
Σίγησε, έγειρε και κοιμήθηκε και ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, προκαθήμενος της τοπικής μας Εκκλησίας. Όλη η Ιεροψαλτική οικογένεια, ιερωμένοι, λαϊκοί, παλιοί και νεότεροι, πενθούνε για την εκδημία του.

Διαποίμανε Θεοφιλώς τον λαόν του με δικαιοσύνη, με πραότητα, με υπομονή πολλή, καταναλισκόμενος «εν κόπω και μόχθω, και εν αγρυπνίαις πολλάκις», για τη δόξα της εκκλησίας του Χριστού και την, κατά Θεόν, οικοδομή του ποιμνίου του.

Από την πρώτη στιγμή της εισόδου του στις τάξεις του ιερού κλήρου, στις 18 Οκτωβρίου 1959, και πάνω από μισό αιώνα, διέγραψε μια ακάματη και φωτεινή πορεία, σε όλα σχεδόν τα λειτουργήματα της εκκλησιαστικής διακονίας, από τα οποία διήλθε, αποκαλυπτική της αγάπης και ολοκληρωτικής αφοσίωσής του προς την Εκκλησία.

Επέδειξε μεστή και γόνιμη, πολύκαρπο και καλλίκαρπο διακονία, η οποία μαρτυρεί το ζήλο και την ενσυνείδητη πίστη του στο υψηλό έργο της επισκοπικής του αποστολής.

Ήρεμος και ιεροπρεπής, μειλίχιος και αξιοπρεπής, γλυκύς και πράος, διήνυσε όλη του την αρχιερατική διακονία, « εν πάσι σοφία και συνέσει πνευματική», αποβλέπων, «ως Θεού οικονόμος», εις την ψυχική σωτηρία του πληρώματος της Εκκλησίας.

Αφοσιωμένος στο ιερό θυσιαστήριο, επιτελούσε υποδειγματικά τις ιερές ακολουθίες της Θείας λατρείας, τόσο από πλευράς μυσταγωγικής και κατανυκτικής, όσο και από πλευράς λειτουργικής συνεργασίας με τους λειτουργούς του ιερού αναλογίου, τους ιεροψάλτες.

Λειτουργήσαμε υπό την σκέπη του και την αγαστή συνεργασία και εποπτεία του από το 1985, αφότου με την χάριν του Θεού κατεστάθη επίσκοπος Αργολίδος, μέχρι την ημέρα της ενεργού διακονίας του, χωρίς καμία επέμβαση στο λειτουργικό μας έργο, και χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε αιτία και λόγος επισκίασης της αγαθής αυτής σχέσης και συνεργασίας.
Οδηγός μας εν πάσι ήσαν οι ιερές διδαχές του και οι ευλογίες του.

Ο Πανάγαθος Θεός δεν λησμονεί τους διακονούντας τη δόξα και το μεγαλείο του.
Πολυσέβαστε Ποιμενάρχα μας, έφυγες και άφησες ζωντανό και δυνατό το νόημα του ταπεινού, έντιμου και «ορθοτομούντος τον λόγον της αληθείας», επισκόπου. Στην ουράνια Βασιλεία θα βρεις γαλήνη και αιωνία μακαριότητα. Πορεύου εν ειρήνη.

Οι ιεροψάλτες του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος θα σε ενθυμούμεθα πάντοτε με αγάπη και σεβασμό ως άξιον οιακοστρόφον της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Αιωνία σου η μνήμη
Πολυσέβαστε Ποιμενάρχα μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ