ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τις μαρίνες Αλίμου, Υδρας, Πόρου και Ν. Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:51:00 π.μ. |
 Ξεκινά σήμερα ο πρώτος διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των μαρινών Αλίμου, Υδρας, Πόρου και Νέας Επιδαύρου, ενώ μέχρι το τέλος Ιουνίου θα διεξαχθούν άλλοι πέντε διαγωνισμοί για τις μαρίνες Πύλου, Χίου, Αρετσούς, Αργοστολίου και Λαυρίου, η οποία θα μετατραπεί σε Mega Yacht Μαρίνα.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Ελληνες και ξένους επενδυτές για την αξιοποίησή τους.

Χθες η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε το θεσμικό πλαίσιο για να προχωρήσει άμεσα και με διαφάνεια η αξιοποίηση των τουριστικών λιμένων, με καθεστώς παραχώρησης, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιο Σταυρίδη και Γ. Εμίρη.

Και διευκρίνισε ότι για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις, προσφυγές και εμπλοκή των επενδύσεων, οι μαρίνες θα χωροθετούνται με προεδρικά διατάγματα.

Οπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη, οι μαρίνες που θα παραχωρηθούν χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Στην πρώτη κατηγορία υπάγονται όσες έχουν χωροθετηθεί σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, βρίσκονται κοντά σε αεροδρόμια και αρχαιολογικά-τουριστικά μέρη, έχουν σημαντικό αριθμό θέσεων ελλιμενισμού, καθώς και χερσαία ζώνη προς ανάπτυξη.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι μεμονωμένοι τουριστικοί λιμένες που διαχωρίζονται σε Mega Yachts μαρίνες και Luxury. Οπως ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη: «Το υπουργείο σχεδιάζει, οροθετεί, αδειοδοτεί, ελέγχει». Ενώ υπογράμμισε ότι για να στεφτεί με επιτυχία η όλη προσπάθεια προϋποθέτει ένα λειτουργικό πλέγμα διατάξεων, «μια σταθερή φορολογική αντιμετώπιση και ταχύρυθμες διαδικασίες εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων». Και συμπλήρωσε: H Ελλάδα αποτελεί με 15.000 χλμ. ακτογραμμή και πολυάριθμα νησιά, έχει μόνο 153 μαρίνες, από τις οποίες μόλις 25 πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές...

Τουρισμός
Ο θαλάσσιος τουρισμός μπορεί να φέρει πολύ πλούτο στην Ελλάδα και να δημιουργήσει πάρα πολλές νέες θέσεις εργασίας στην Αττική και στην Περιφέρεια. Οι μαρίνες μπορούν να προσελκύσουν εύπορους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα ξοδέψουν αρκετά χρήματα και στις τοπικές κοινωνίες, ανέφερε ο κ. Σταυρίδης.

Επίσης χθες το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας και το ΙΤΕΠ ανακοίνωσαν την ίδρυση του Κέντρου Τεκμηρίωσης του Ελληνικού Τουρισμού, που θα αναλάβει την καταγραφή στατιστικών στοιχείων για τον τουρισμό.

www.ethnos.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ