ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Εκδήλωση για την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων ( ΕΚΠΑΖ)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:16:00 π.μ. |
 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, το Δήμο Αίγινας και τη Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής, για την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων στη οποία βραβεύθηκε και η Μπλάτσου Αγγελική – Εκπρόσωπος Νομού Αργολίδος που Εργάζεται ως Πολιτικό Προσωπικό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ.Δημήτριος Κατσικάρης, Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, ο κ.Θεοδόσιος Σακκιώτης, Δήμαρχος Αίγινας, η κ.Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, ο κ.Γιάννης Πουλόπουλος, Ιδρυτής του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων, ο κ.Λέανδρος Ρακιντζής, Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ο κ.Γιώργος Καζαντζόπουλος, Διευθυντής Περιβάλλοντος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, η κ.Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη, Πρόεδρος και Ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής.

Όλοι οι ομιλητές, αναγνώρισαν την προσφορά, την δράση και τη διαχρονική αξία του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων, τόσο στον τομέα της περίθαλψης αγρίων ζώων, όσο και στον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας και ευαισθητοποίησης, αλλά και στην μεταλαμπάδευση των βασικών αξιών του πολιτισμού μας, αφού η προστασία του περιβάλλοντος και ο σεβασμός στην έννοια της ζωής, συνδέεται άμεσα με τις αξίες αυτές.

Αναπτύχθηκαν οι προτάσεις τόσο της Περιφέρειας, όσο και του Δήμου Αίγινας, για την ενδυνάμωση και την καλύτερη λειτουργεία του ΕΚΠΑΖ.

Επίσης τονίστηκε ο πολύ βασικός ρόλος που μπορεί να επιτελέσει το ΕΚΠΑΖ, ως πόλος έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο και να συμβάλει με αυτόν τον τρόπο στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του νησιού της Αίγινας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο κ.Κατζηλάκης Ανδρέας, Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Ρηγόπουλος Γιώργος, Διευθυντής Υπουργού Παιδείας κου Αρβανιτόπουλου, κ.Κατσαφάδος Βασίλης, Δικηγόρος – Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Α' Πειραιά, κ.Σπύρος Σπυρίδων, τέως Δήμαρχος Πόρου, κ.Σορώτου Τσανάκη Μαίρη, τέως Νομάρχης Πειραιά, Νυν Πρόεδρος Πειραϊκού Συνδέσμου, Χαραλαμπάκης Ιωάννης, μέλος του Πανελλήνιου Συμβουλίου των Οικογόλων Πράσινων, κ.Μανώλης Τσακίρης, Πρόεδρος Οικολόγων Ύδρας, κ.Πάλλης Χρήστος, Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ.Μέρμηγκας Κυριάκος, Προϊστάμενος Τμήματος Περιβαλλοντικών Ελέγχων, Περιφέρεια Αττικής – Π.Ε. Πειραία και Νήσων, κ.Αξαρλής Γιάννης, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, κ.Πέτρος Πετρίτης, Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας, κ.Νικόλαος Οικονόμου, Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας, κ.Στράτος Πανταβός, τέως Πρόεδρος Ενεργών Πολιτών Αίγινας, κ.Θεοδώρου Εύη, Δρ.Θαλάσσιας Βιολογίας Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, κ.Χαλδαίου-Μπήτρου Ολυμπία, Πρόεδρος Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου ''Αγκαλιάζω'', κ.Τζεν Ιωάννης, Οικονομολόγος - Πρόεδρος Ελληνοσερβικής Εμπορικής και Βιομηχανικής Ένωσης, κ.Μασλιούκ Γαλήνη, Δημοσιογράφος-Πρόεδρος Συλλόγου Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη. Επίσης μας τίμησαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, φιλοζωικών σωματείων και συλλόγων, δημοσιογράφοι, καθώς και πλήθος κόσμου.

Η βραδιά έκλεισε με τις βραβεύσεις ενεργών εθελοντών του ΕΚΠΑΖ, που με τη δράση και την παρουσία τους έχουν συμβάλει στην στήριξη του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων.

Πρόκειται για τους:

Σταύρο Καλπάκη – Υπεύθυνου Βόρειας Ελλάδος

Στέλιο Γερονυμάκη – Εκπροσώπου Θεσσαλονίκης

Ζήση Νταλαμπύρα – Εκπροσώπου Νομού Λαρίσης

Πέλα Καλογήρου – Εκπροσώπου Νομού Πρεβέζης

Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας L.A.W.S.

Σταματίνα Πάλλη – Εκπροσώπου Νομού Αττικής

Γεώργιο Τσακρακλίδη - Υπεύθυνου του Κεντρικού Σταθμού παραλαβής της Λακωνίας

Γιάννη Χρονόπουλο – Εκπροσώπου Νομού Αρκαδίας

Αγγελική Μπλάτσου – Εκπροσώπου Νομού Αργολίδος

Ηρακλή Ματρώζο – Εκπροσώπου Νομού Ηλείας

Γιώργο Γεωργακόπουλο – Εκπροσώπου Νομού Μεσσηνίας

Γεωργία Στεφανάκη – Εκπροσώπου Κρήτης

Στέλιο Σκορδίλη – Εκπροσώπου Κρήτης

Γιώργο Παρασύρη - Υπεύθυνου της Πρότυπης Κτηνιατρικής Κλινικής Παρασύρη

Ιωάννη Μπασδαβάνο – Κτηνιάτρου Αίγινας

Αναστάσιο Μαντζιαβά – Επικεφαλής Κτηνιάτρου Ε.Κ.Π.Α.Ζ.

Μαρία Δημάκη – Βιολόγου / Ερπετολόγου / Επιστημονική Συνεργάτιδα Ε.Κ.Π.Α.Ζ.

Χαράλαμπο Ηλιόπουλο – Εθελοντή Ε.Κ.Π.Α.Ζ.

Κατερίνα Προύσαλη – Εθελόντρια Ε.Κ.Π.Α.Ζ.

Αναστασία Χιώτου – Εθελόντρια Ε.Κ.Π.Α.Ζ.

Ευχαριστουμε θερμά την κ.Δέσποινα Χατζηνικολάου, συνδετικό κρίκο για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, τον κ.Ανάστο Δημητρόπουλο, Πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών, για το συντονισμό της εκδήλωσης και τον κ.Γιώργο Ανωμερίτη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του ΟΛΠ.

Επίσης τον κ.Πέτρο Καπερναράκο, συνεργάτη του ΕΚΠΑΖ, για την ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης στο web tv του ΕΚΠΑΖ, ο οποίος ταξίδεψε από τη Μάνη ειδικά για αυτό το σκοπό.

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά σημειώματα των βραβευθέντων εθελοντών και φωτογραφίες από την εκδήλωση.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΚΠΑΖ


Σταύρος Καλπάκης – Υπεύθυνος Βόρειας Ελλάδος

Απόφοιτος Σχολής Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικολογία και τη διαχείριση Οικοσυστημάτων. Ασχολείται με την περίθαλψη άγριων ζώων από το 1990 και ανέλαβε τη συνέχεια του ΕΚΠΑΖ στη Θεσσαλονίκη, όταν αυτό μεταφέρθηκε στην Αίγινα, δημιουργώντας το πρώτο παράρτημα του κέντρου.

Στέλιος Γερονυμάκης – Εκπρόσωπος Θεσσαλονίκης

Εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία.Ασχολείται με την περίθαλψη άγριων ζώων για λογαριασμό του ΕΚΠΑΖ, από το 2001 κι έχει εκπαιδευτεί ως χειριστής ερπετών.Τα 3 τελευταία χρόνια έχει αναλάβει εκπρόσωπος του ΕΚΠΑΖ στη Θεσσαλονίκη, επιδεικνύοντας πολύ σημαντικό έργο σε κατασχέσεις και διασώσεις άγριων ζώων, ενεργοποιώντας τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες.

Πέλα Καλογήρου – Εκπρόσωπος Νομού Πρεβέζης

Σπούδασε γλυπτική στην Ελεύθερη Ακαδημία των Τεχνών και στη Βασιλική Ακαδημία των Τεχνών της Χάγης στην Ολλανδία. Ασχολείται αποκλειστικά με την περίθαλψη των άγριων ζώων για λογαριασμό του ΕΚΠΑΖ από το 1997. Είναι μέλος της Περιβαλλοντικής Εταιρίας Πρέβεζας και Ιδρυτικό μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου πρέβεζας ''Παρέμβαση για τα Ζώα''.

Ζήσης Νταλαμπύρας – Εκπρόσωπος Νομού Λαρίσης

Τεχνοοικονομικός Σύμβουλος του Τμήματος Ζωικής παραγωγής της Σχολής Γεωπονίας.

Διαθέτει 20ετή κλινική εμπειρία στην κτηνιατρική κλινική πράξη, ως νοσοκόμος ζώων συντροφιάς, άγριων ζώων και κυρίως πτηνών. Από το 2010 προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του ως Ζωοτέχνης του ΕΚΠΑΖ και ως Εκπρόσωπος Νομού Λάρισας.

Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας L.A.W.S.

Ιδρύθηκε το 2000. Αποτελεί το μοναδικό σωματείο του νησιού, το οποίο καλείται να περιθάλψει πέρα από τα οικόσιτα ζώα και την άγρια πανίδα. Από το 2010 προσφέρει κτηνιατρική φροντίδα σε μεγάλο αριθμό άγριων ζώων, τα οποία στέλνει στο ΕΚΠΑΖ για περίθαλψη και τα περισσότερα από τα οποία έχουν επιστρέψει στον τόπο τους για να απελευθέρωθουν. Το 2012 συνέβαλε στη δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου στο νησί της Λευκάδας.

Σταματίνα Πάλλη – Εκπρόσωπος Νομού Αττικής

Βοηθός Μικροβιολόγου. Έχει απασχοληθεί σε ιδιωτικές εταιρείες για περισσότερο από 15 χρόνια, τα 6 από τα οποία ως διευθυντικό στέλεχος. Στο ΕΚΠΑΖ εργάζεται εθελοντικά από το 2009, έχοντας εκπαιδευτεί ως νοσηλεύτρια άγριων ζώων. Έχει αναλάβει τη διαχείριση της ιστοσελίδας, την ηλεκτρονική επικοινωνία και την οργάνωση εθελοντικής ομάδας στην Αθήνα. Από το 2011 απασχολείται ως Υπεύθυνη Δράσεων και εκπρόσωπος του ΕΚΠΑΖ στην Αθήνα. Είναι συνεργάτης του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου της Κοινωνίας των Πολιτών, Εκπρόσωπος του ΕΚΠΑΖ στην Αναπτυξιακή Κοινωφελή Σύμπραξη Σαρωνικού και, Εκπρόσωπος της Κοινωνικής Αναπτυξιακής Σύμπραξης Αίγινας, ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι το ΕΚΠΑΖ, στην Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας.

Γεώργιος Τσακρακλίδης - Υπεύθυνος του Κεντρικού Σταθμού Παραλαβης της Λακωνίας

Μηχανικός Αυτοκινήτων. Ως πρόεδρος του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης, έχει αναλάβει πολύ σημαντική δράση για την προστασία των οικόσιτων αλλά και των άγριων ζώων της περιοχής. Ο Σύλλογος λειτουργεί ως Κεντρικός Σταθμός Παραλαβής άγριων ζώων του ΕΚΠΑΖ στο Νομό Λακωνίας από το 2011, προσφέροντας την κατάλληλη κτηνιατρική φροντίδα στα περιστατικά που αναλαμβάνει, τα οποία αποστέλει στο ΕΚΠΑΖ για νοσηλεία.

Χρονόπουλος Γιάννης – Εκπρόσωπος Νομού Αρκαδίας

Ηλεκτρολόγος – Ηλεκτρονικός & προγραμματιστής Η/Υ.Εργάζεται στην ΑΔΜΗΕ.

Με το ΕΚΠΑΖ συνεργάζεται εθελοντικά από το 2009, αναλαμβάνοντας την συγκέντρωση όλων των περιστατικών άγριων ζώων του Νομού, στην περιοχή της Μεγαλόπολης, όπου προσφέρει Πρώτες Βοήθειες και τα οποία στέλνει στο ΕΚΠΑΖ για νοσηλεία.

Μπλάτσου Αγγελική – Εκπρόσωπος Νομού Αργολίδος

Εργάζεται ως Πολιτικό Προσωπικό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου.Έχει εκπαιδευτεί στην παροχή Πρώτων Βοηθειών στα άγρια ζώα από το ΕΚΠΑΖ και προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της από το 2012. Η εθελοντική της δράση για λογαριασμό του ΕΚΠΑΖ, έχει ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει τόσο την Υπηρεσία στην οποία εργάζεται, όσο και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Ματρώζος Ηρακλής – Εκπρόσωπος Νομού Ηλείας

Εκπαιδευτής σκύλων,Συμπεριφεριολόγος ζώων. Το 2007 ιδρύει την Μη Κυβερνητική Οργάνωση ROMMEL που αποτελείται από ενεργή ομάδα δράσης 20 ατόμων, ενταγμένη στα μητρώα εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας.
Ως συνεργάτης του ΕΚΠΑΖ δραστηριοποιείται εθελοντικά από το 2009 προσφέροντας καθημερινά βοήθεια σε μεγάλο αριθμό περιστατικών στο Νομό Ηλείας, κι έχει συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής, σε θέματα προστασίας άγριων ζώων.

Γεωργακόπουλος Γιώργος – Εκπρόσωπος Νομού Μεσσηνίας

Απόφοιτος του τμήματος Marketing του Πανεπιστημίου της Βιέννης.Μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο το e-learning.Έχει 20ετή επαγγελματική εμπειρία σε ιδιωτικές εταιρείες. Πριν τρία χρόνια εγκατέλειψε τελείως την αστική ζωή, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη και έκτοτε ασχολείται με βιολογικές καλλιέργειες κηπευτικών και αρωματικών φυτών.Ως συνεργάτης του ΕΚΠΑΖ, δραστηριοποιείται από το 2012, προσφέροντας τη Φάρμα Αετοράχη που διατηρεί στον Πύργο Τριφυλλίας, ως Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, στην οποία έχουν σχεδιαστεί και κατασκευάζονται, με την εποπτεία του ΕΚΠΑΖ, οι κατάλληλες υποδομές για χώρους επανένταξης άγριων πτηνών, δίπλα σε φυσικό καταφύγιο άγριας ζωής.

Στεφανάκη Γεωργία – Εκπρόσωπος Κρήτης

Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά, Επαγγελματική εκπαίδευση χορού-Χορογραφία, Ιστορία Τέχνης και Πολιτισμού σε Ελλάδα, Αγγλία και Γερμανία.
Σήμερα εργάζεται ως Διευθυντικό στέλεχος σε ιδιωτική εταιρεία και εικαστική επιμελήτρια εκθέσεων Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης. Είναι πρόεδρος του Σωματείου Ζωόφιλη Δράση. Συνεργάζεται με το ΕΚΠΑΖ από το 2008 συμβάλοντας καταλυτικά στη δημιουργία πρότυπων υποδομών περίθαλψης άγριων ζώων στο νησί της Κρήτης.

Στέλιος Σκορδίλης – Εκπρόσωπος Κρήτης

Έχει σπουδάσει Marketing και σκηνοθεσία σε Ελλάδα και Αγγλία είναι Επιχειρηματίας (Εισαγωγές Ξενοδοχειακού εξοπλισμού) και ιδιοκτήτης εταιρίας τηλεμάρκετιγκ. Στο ΕΚΠΑΖ δραστηριοποιείται εθελοντικά ως συνεργάτης από το 2008, ως υπεύθυνος ενός δικτύου 40 εθελοντών που καλύπτει όλη την Κρήτη και το οποίο έχει οργανώσει ο ίδιος, για λογαριασμό του Κέντρου. Ο οποίος χρηματοδοτεί με δικά του έξοδα το Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του ΕΚΠΑΖ στην Κρήτη.

Γιώργος Παρασύρης – Υπεύθυνος της Πρότυπης Κτηνιατρικής Κλινικής Παρασύρη

Απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλιου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,με 30ετή επαγγελματική εμπειρία.Έχει διατελέσει για πολλά χρόνια πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Κρήτης και είναι σήμερα στο πειθαρχικό του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού συλλόγου. Ως συνεργάτης του ΕΚΠΑΖ από το 2011, έχει προσφέρει τις εγκαταστάσεις της Κτηνιατρικής Κλινικής Παρασύρη , για τη δημιουργία ειδικής μονάδας όπου παρέχεται δωρεάν, πλήρης κτηνιατρική φροντίδα και νοσηλεία στα άγρια ζώα του νησιού.

Ιωάννης Μπασδαβάνος – Κτηνίατρος Αίγινας

Απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλιου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με 20ετή επαγγελματική εμπειρία.Συνεργάζεται με το ΕΚΠΑΖ από το 2001, προσφέροντας δωρεάν πλήρη κτηνιατρική κάλυψη και φροντίδα στα θηλαστικά ζώα του κέντρου, αλλά και θέτοντας το ιδιωτικό του ιατρείο στην διάθεση του ΕΚΠΑΖ, για διαγνωστικές εξετάσεις, ακτινογραφίες, θεραπείες κτλ. για όλα τα υπόλοιπα ζώα και πτηνά.

Αναστάσιος Μαντζιαβάς – Επικεφαλής Κτηνίατρος του Ε.Κ.Π.Α.Ζ.

Απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλιου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων.Σήμερα εργάζεται στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας ως Υπεύθυνος της μονάδας των στρατιωτικών σκύλων και των στρατιωτικών γερακιών της Αεροπορίας.Στο ΕΚΠΑΖ προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του από το 2005 ως αρωγός κτηνίατρος και ως Επικεφαλής από το 2010 έως σήμερα.

Μαρία Δημάκη – Βιολόγος / Ερπετολόγος / Επιστημονική Συνεργάτης Ε.Κ.Π.Α.Ζ.

Πτυχίο Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Βιολογίας, Τομέας Ζωολογίας – Θαλάσσιας Βιολογίας.

Επιστημονικά ενδιαφέροντα: οικολογία πτηνών και ερπετών, διαχείριση προστατευόμενων περιοχών.Εργάζεται ως υπεύθυνη του τμήματος χερσαίας Ζωολογίας του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Στο ΕΚΠΑΖ συμμετέχει από το 2005 ως επιστημονικός σύμβουλος σε θέματα ερπετών.Επίσης δακτυλιώνει τα πτηνά που απελευθερώνονται, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης Πτηνών.

Χαράλαμπος Ηλιόπουλος – Εθελοντής Ε.Κ.Π.Α.Ζ.

Εργαζόταν επί χρόνια στον ιδιωτικό τομέα.Στο ΕΚΠΑΖ προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του από το 1991 και αποτελεί έναν από τους παλαιότερους εν ενεργεία εθελοντές του. Είναι ένας από τους βασικούς μεταφορείς των ζώων από Σταθμούς ΚΤΕΛ, Λιμάνια και διάφορες περιοχές της Αττικής, προς το λιμάνι του Πειραιά, για τη διακομιδή τους στο κέντρο της Αίγινας. Επίσης ανά συχνά χρονικά διαστήματα ή όποτε χρειάζεται προσφέρει δωρεάν προσωπική εργασία στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ, συμμετέχοντας στις καθημερινές εργασίες του κέντρου.

Κατερίνα Προύσαλη – Εθελόντρια Ε.Κ.Π.Α.Ζ.

Τεχνολόγος Ζωικής παραγωγής.Έχει εργαστεί στο παρελθόν σε κτηνιατρικές Υπηρεσίες. Στο ΕΚΠΑΖ δραστηριοποιείται από το 2006 προσφέροντας εθελοντική εργασία, τόσο στις εγκαταστάσεις της Αίγινας, όσο και στην Αθήνα, παρέχοντας πρώτες Βοήθειες αλλά και αποκομιδή των περιστατικών των άγριων ζώων που αναλαμβάνει.

Αναστασία Χιώτου – Εθελόντρια Ε.Κ.Π.Α.Ζ.

Νοσηλεύτρια. Στο ΕΚΠΑΖ προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της από το 2005, παρέχοντας Πρώτες Βοήθειες έπειτα από κατάλληλη εκπαίδευση, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Αίγινα και βοηθάει κυρίως με προμήθειες αναλώσιμων υλικών και τροφίμων για τα άγρια ζώα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ