ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

«Οι τραγικοί ήρωες στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή» στον ΔΑΝΑΟ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:29:00 π.μ. |
 Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 6.30΄ μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός» θα ομιλήσει: ο κ. Γιώργος Χατζηδάκης Σκηνοθέτης, Θεατρικός Συγγραφέας, Κριτικός Θεάτρου με θέμα: «Οι τραγικοί ήρωες στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή».

Θα διαβάσουν και θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία η ηθοποιός κ. Πετροπούλου Αλεξία και ο σκηνοθέτης κ. Νίκος Ταρατόρης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Γιώργου Χατζηδάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και συμπλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Το 1971 εκδίδει με την Ελένη Παπασωτηρίου το περιοδικό «Θεατρικά» που εκδίδονταν σε δυο περιόδους, ( την δεύτερη περίοδο στην έκδοση συμμετέχει ο Μιχάλης Μακέδος) από το 1971 μέχρι το 1999 και της ετήσιας επετηρίδας Θεατρικά (Τόμος με τα θεατρικά πεπραγμένα της χρονιάς ) που κυκλοφόρησε από το 1971 ως το 1975.

Εκδότης του περιοδικού Σκηνή και Οθόνη.(1979)

Σε αυτό το διάστημα κατέγινε με τη θεατρική έρευνα κυρίως σε ότι αφορά το ελληνικό θέατρο του 19ου αιώνα. Το 1991 ιδρύουν με τη Μαίη Σεβαστοπούλου την θεατρική εταιρεία «Νέα Θεώρηση» (συμμετέχουν ο εκδότης Μιχάλης Μακέδος και η γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη) που τρία χρόνια αργότερα μετονομάζεται σε «Θεώρηση, Ομάδα Θεατρικών Εφαρμογών και Αναζητήσεων. Με αφετηρία αυτό το σχήμα πραγματοποιούν παραστάσεις και μια ποικίλη δραστηριότητα παράλληλων εκδηλώσεων. Η ομάδα δραστηριοποιείται μέχρι τώρα και το καλοκαίρι έδωσε επιτυχημένη παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών την τραγωδία «ΗΛΕΚΤΡΑ» του Σοφοκλή σε Σκηνοθεσία Μαίης Σεβαστοπούλου και Σκηνογραφία του ιδίου.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ταχυδρόμος, Πάνθεον, Ραδιοτηλεόραση, (Κριτική θεάτρου) Members, Εψιλον, Επτά Ημέρες κλπ και με τις εφημερίδες Μεσημβρινή, (Κριτικός Θεάτρου και επιφυλλιδογράφος) Ελεύθερος Τύπος, Πολιτικά Θέματα (Κριτική Θεάτρου) Ελευθεροτυπία, Καθημερινή, Αυγή, Ρωμιοσύνη, (Κριτική Θεάτρου) Αθηναϊκή (Κριτική Θεάτρου) και άλλες καθώς και με την επετηρίδα Επίλογος.

Συνεργάστηκε επίσης με την εκδοτικές εταιρείες «Ηνωμένοι Εκδότες» και Μπεργαδής (1954-1955) για την φιλοτέχνηση εξωφύλλων βιβλίων.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Διδάσκει Ιστορία θεάτρου και Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας σε Δραματικές Σχολές και σε πολλά

Σεμινάρια.


Έχει διδάξει στη Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού του Λεωνίδα Τριβιζά (1981-1982-1983), στην Ανωτέρα Σχολή Θεάτρου Γρηγόρη Μασαλά, στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Θεμέλιο» του Νίκου Βασταρδή, (από το 1996 μέχρι σήμερα) στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Αρχή» της Νέλης Καρρά και στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Πρόβα της Μαίρης Ραζή (από το 2001 μέχρι σήμερα).

Θέατρο


Στο θέατρο Στο θέατρο έχουν ανέβει πολλές μεταφράσεις του, διασκευές του καθώς και πρωτότυπα έργα του σε Κρατικά και Δημοτικά θέατρα και σε ιδιωτικούς θιάσους.

΄Εχει επίσης πραγματοποιήσει πολλές θεατρικές σκηνοθεσίες: Έρχεται ο πρόεδρος θίασος περιοδείας Χρήστου Ζορμπά, 1978 (Και σκηνοθεσία). Υποψήφιος Βουλευτής διασκευή του ομότιτλου έργου του Σοφοκλή Καρύδη, Κρατικό Θέατρο Boρείου Ελλάδος, 1997 και 1998 ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, 1995, «Νέα Ελεύθερη Σκηνή» του Νίκου Αποστόλου1977-1978, «Ελληνικό Θέατρο» 1978-1979, σκηνοθεσία Τάκη Καλφόπουλου, Θεατρική Ομάδα Ηρακλείου, 2005.

Τι μικρός που είναι ο κόσμος Θέατρο Αν, 1980 (Και σκηνοθεσία).

Το προξενιό του κυρ Μωρόγιαννη 1983, Νέα Ελεύθερη Σκηνή του Νίκου Αποστόλου. Σκηνοθεσία Νίκου Αποστόλου.

Κάνει ζέστη η εγώ ζεσταίνομαι; επιθεώρηση, Ελεύθερη Αυλαία – Ντίνου Καρύδη και Τζούλιας Αργυροπούλου. Περιοδεία 1987 (Και σκηνοθεσία).

Από φάρσα σε φάρσα Ελεύθερη Αυλαία - Ντίνου Καρύδη και Τζούλιας Αργυροπούλου. Περιοδεία 1989 (Και σκηνοθεσία).

Η Παμπόνηρος και η Ενάρετος Θίασος Κατερίνας Βασιλάκου. Σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαριά. Θέατρο «Πανελλήνιο» και περιοδεία 1994

Ένας αιώνας ζάχαρη αλάτι και πιπέρι επιθεώρηση, ΔΗΠΕΘΕ Χίου,1994. Σκηνοθεσία Πάνος Χατζηκουτσέλης

Προικοθήρας επί θήρας Θέατρο Θεμέλιο, 1988, 1989 και 2000 στο θέατρο «Μπροντγουέη». Σκηνοθεσία Νίκου Βασταρδή.

Γενοβέφα, αγάπη μου Θέατρο Θεμέλιο, 1989 και 1992 στο Λυκαβηττό. Σκηνοθεσία Νίκου Βασταρδή.

Σάτυροι Ιχνευτές μετάφραση και συμπλήρωση του έργου του Σοφοκλή, Ομάδα Θεώρηση, 1991.Και δεκάδες άλλες παραστάσεις.

Τηλεόραση

Με την τηλεόραση συνεργάστηκε στενά ως παραγωγός, Σεναριογράφος, και σκηνοθέτης.

Συγκεκριμένα:
Το θέατρο στον ξεσηκωμό του γένους δραματοποιημένο ντοκυμαντέρ σε Σκηνοθεσία ΄Αγγελου Παπαηλία (ΕΡΤ 1982 Εσωτερική παραγωγή).

Τα πρώτα βήματα σειρά έξι δραματοποιημένων ντοκυμαντέρ σε σκηνοθεσία Πάνου Κοκκινόπουλου. (ΕΡΤ 1982 Παραγωγή Δημήτρη Παπακωνσταντή)

Η Γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδία 24 εκπομπές με σεναριοποιημένες μονόπρακτες κωμωδίες του 19ου αιώνα, σε σκηνοθεσία Κύρου Ρωσίδη, Μάριου Ρετσίλα, Μιχάλη Παπανικολάου, Ανδρέα Αντωνιάδη, Κώστα Καραγιάννη, Γιώργου Χατζηδάκη και άλλων.
( ΥΕΝΕΔ 1983 Παραγωγή ΤΙΤΑΝ ΤV Αρίστος Αηδονόπουλος).

Προετοιμάζοντας τον Χριστό Πάσχοντα τηλεταινία σε σκηνοθεσία Γιώργου Πετρίδη. (ΕΡΤ 1983-84. Παραγωγή (Ανάθεση) Αντώνης Βασιλόπουλος).

Τα πρόσωπα της Μαγδαληνής μίνι σειρά 4 επεισοδίων σε σκηνοθεσία Κώστα Χρονόπουλου. (1985 ΥΕΝΕΔ ή ΕΡΤ 2. Παραγωγή Γωγώ Κώνστα)

Συνυπάρχοντες διασκευή του μυθιστορήματος του Αριστοτέλη Νικολαϊδη σε 13 επεισόδια, σε σκηνοθεσία Πάνου Κοκκινόπουλου, (ΕΡΤ Παραγωγή Πάνου Κοκκινόπουλου).

Η πρώτη Απεργία Τηλεταινία - αφιέρωμα στην Πρωτομαγιά, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Παπανικολάου. (ΥΕΝΕΔ 1986. Παραγωγή Γωγώ Κώνστα).

Επιθεώρηση, επιθεώρηση συγγραφή επιθεωρησιακών σκετς στην εκπομπή του Φώτη Λαζαρίδη. (ΕΡΤ 1988 Παραγωγή Φώτη Λαζαρίδη)

Κοινής Αποδοχής σειρά 24 επεισοδίων σε σκηνοθεσία Κώστα Φέρρη και Παύλου Τάσιου, συγγραφή τριών εμβόλιμων θεατρικών μονόπρακτων σε κάθε επεισόδιο. ( ΕΡΤ 1991 Παραγωγή Αφων Πάντα)

Περικειρόμενη τηλεοπτική μεταφορά της άπαιχτης κωμωδίας του Μένανδρου, σε μετάφραση και συμπλήρωση του Γιώργου Χατζηδάκη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αντωνιάδη (ΕΡΤ 1996. Εσωτερική Παραγωγή)

Κινηματογράφος

Η Γοργόνα στη λαϊκή τέχνη. Ντοκιμαντέρ για λογαριασμό του ΕΟΜΕΧ. Σενάριο και σκηνοθεσία (1992)

Ραδιόφωνο

Έχει ακόμα συνεργαστεί σε πληθώρα ραδιοφωνικών εκπομπών στο ΕΙΡ και στον ΚΡΕΣΕΔΕ ως κειμενογράφος, παρουσιαστής και σκηνοθέτης σε εκπομπές λόγου και θεατρικές, από το 1952 και πρόσφατα με όλα τα προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Επίσης με τους Ρ/Σ 9,84 και 731 Τικ τάκ στα FM.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΑΛΕΞΙΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγάλωσε στις Μυκήνες και αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Αργους.
Στη συνέχεια σπούδασε 3d Animation & Web Design στον ΑΚΤΟ. Παρακολούθησε σεμινάρια ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕΔΕ και εργάστηκε στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ως Ιδιαιτέρα Γραμματέας Συμβούλου Δημοσίων Σχέσεων δίπλα στον Γιώργο Καλούδη. Επίσης εργάσθηκε ως Ιδιαιτέρα Γραμματέας στον καθηγητή Πανεπιστημίου Μάριο Νικολινάκο.

Το 1989 δημιούργησε την δική της επιχείρηση στο Σύνταγμα η οποία δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα με αντικείμενο την Εντυπη- Ηλεκτρονική Διαφήμιση αλλά τα τρία τελευταία χρόνια έχει ως αντικείμενο και τις θεατρικές & μουσικές παραγωγές.

Αποφοίτησε το 2012 από την Δραματική Σχολή ΘΕΜΕΛΙΟ ΝΙΚΟΥ ΒΑΣΤΑΡΔΗ με Αριστα. Πλέον εργάζεται παράλληλα ως ηθοποιός σε ποιοτικές παραγωγές.



ΡΟΛΟΙ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ


"ΑΛΚΗΣΤΗ" ΕΥΡΙΠΙΔΗ (ΘΑΝΑΤΟΣ & ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΧΟΡΟΥ)– ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΡΙΤΣΟΥ

"ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ" ΣΑΙΞΠΗΡ (ΡΟΖΑΛΙΝΤΑ)- ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΡΙΤΣΟΥ

" Η ΤΕΛΕΤΗ" Π. ΜΑΤΕΣΙ (ΟΛΓΑ) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΠΑΝΑΓΝΟΥ

"ΤΟ ΓΟΥΠΑΤΟ" ( ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ) ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ

Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

"ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΕΚΡΟ" ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΟΥΚΟΥΤΣΕΛΗ

( ΠΟΠΗ )- ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΖΩΖΩΣ ΖΑΡΠΑ

"ΒΑΚΧΕΣ" ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ (ΑΓΑΥΗ) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΖΩΖΩΣ ΖΑΡΠΑ

"ΔΡΑΚΑΙΝΑ" ΤΟΥ ΜΠΟΓΡΗ (ΔΡΑΚΑΙΝΑ) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΝΙΚΟΥ ΒΑΣΤΑΡΔΗ

"Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ" (ΕΛΕΝΗ) ΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΑΣ ΒΕΡΓΟΥ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΖΕΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

"Η ΒΕΓΓΕΡΑ"- ΗΛΙΑ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ (ΕΛΕΝΗ ΝΕΡΟΥΛΟΥ) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ

ΠΕΕΡ ΓΚΥΝΤ- ΧΕΝ. ΙΨΕΝ (ΟΖΕ) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ

ΗΛΕΚΤΡΑ του ΣΟΦΟΚΛΗ (ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΜΑΙΗΣ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΑΡΧΑΙΕΣ ΜΥΚΗΝΕΣ (9.30 Μ.Μ.)

3&4 ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΙΟΥ- ΠΑΛΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΛΑΚΑΣ(9.30 Μ.Μ.)

8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΣΚΙΡΩΝΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΓΑΡΑ (9.30 Μ.Μ.)

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου 'ΑΤΡΕΙΔΕΣ ΜΥΚΗΝΩΝ- ΑΡΓΟΥΣ'

Συγγραφή σεναρίων, διασκευή θεατρικών έργων.















ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ