ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας για το επίδομα ανεργίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:45:00 π.μ. |
Το σχέδιο της υπουργικής απόφασης για το επίδομα ανεργίας περιέχει πολλά και σημαντικά προβλήματα στην υλοποίηση, ενός σχεδίου που έχουν στηρίξει τις ελπίδες τους χιλιάδες άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες, από το 2011 και μετά.


Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το επίδομα ανεργίας θα καταβάλετε από 3 έως 9 μήνες μόνο, σε επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους και είναι άνεργοι. Τα ιδιαίτερα αυστηρά και περιοριστικά κριτήρια που τίθενται από το υπουργείο Εργασίας περιορίζουν τους δικαιούχους του επιδόματος στο 10% του συνόλου καθώς απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην χρωστούν στα ασφαλιστικά τους ταμεία ακόμα και αν έχουν κάνει ρύθμιση , τα τελευταία τρία χρόνια και το συνολικό ατομικό καθαρό εισόδημα των δύο οικονομικών ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 20.000 € .

Με την συνεχόμενη υφεσιακή πορεία της οικονομίας και τις επιχειρήσεις να καταγράφουν συνεχώς μόνο ζημιές και τους ελεύθερους επαγγελματίες να αναγκάζονται να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους είναι οξύμωρο να απαιτείται να μην υπάρχουν οφειλές ως προς τον ασφαλιστικό φορέα .

Υπενθυμίζεται ότι για τη χρηματοδότηση του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες, έχει επιβληθεί εδώ και χρόνια Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά σε κάθε ένα ασφαλισμένο . Τα χρήματα αυτά υπερβαίνουν τα 100 εκατομμύρια και επαρκούν να καλύψουν όλους τους άνεργους συναδέλφους.

Απαιτούμε τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν άμεσα στον Ειδικό Λογαριασμό του ΟΑΕΕ ώστε να καλυφθούν αυτές ακριβώς οι ανάγκες για τις οποίες δημιουργήθηκε ο λογαριασμός αυτός.

Για το Δ.Σ

         Ο Πρόεδρος                         Ο Γραμματέας
Μακρής Παναγιώτης                Χρόνης Κωνσταντίνος




ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ