ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Εξορμησεις της Επιτροπής ανέργων του ΠΑΜΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:45:00 π.μ. |
 Στα πλαίσια της δράσης της, η Επιτροπή Ανέργων της Γραμματείας Αργολίδας του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησε- και εν όψει της ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗς ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ στο ΑΡΓΟΣ στις 10 και 30΄ το πρωί τηςΤΕΤΑΡΤΗΣ-, εξορμήσεις στο Εργατικό Κέντρο Αργους την περασμένη Πέμπτη ΟΠΌΤΕ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ "ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ",καθώς και σε καταστήματα και στην λαϊκή του Σαββάτουκαι στον ΟΑΕΔ Ναυπλίου την Δευτέρα 18-2-13.
Στις εξορμήσεις μοιράστηκε η σχετική (συν/νη) Ανακοίνωση της Επιτροπής και έγινε συζήτηση με ανέργους κλπ. για την ανάγκη οργάνωσης για προώθηση των αιτημάτων και για τη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.

Επίσης η Επιτροπή , άμεσα θα δραστηριοποιηθεί και στην Ερμιονίδα, όπου τα προβλήματα των πολλών εποχιακά εργαζόμενων, διογκώνονται.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
Άνεργε-η, εργαζόμενε-η, νέα-ε

Η ανεργία που σαρώνει τους εργαζόμενους κι έχει φτάσει σε τρομακτικά ποσοστά ( 6 στου10 νέους και 3 στους 10 ικανούς για εργασία είναι άνεργοι με στοιχεία της κυβέρνησης), εξυπηρετεί τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου για φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και την εργοδοτική τρομοκρατία που συνεχώς διευρύνεται. Οι ευθύνες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών (Εργ. Κέντρων, ΓΣΕΕ) είναι τεράστιες αφού αντί να παλεύουν στο πλευρό των εργαζομένων, τους ξεπουλάνε στους επιχειρηματίες με κροκοδείλια δάκρυα τάχα πως νοιάζονται.

Τα μέτρα ενάντια στο λαό δεν έχουν τελειωμό. Ητρικομματική κυβέρνηση και η ληστρική «παρέα» της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προωθεί νέα μέτρα για τους ανέργους. Εκτός της δραματικής μείωσης των επιδομάτων ανεργίας –που ελάχιστοι από τους ανέργους παίρνουν, και για λιγότερο χρόνο - τώρα εφαρμόζουν και Νόμο που κόβει τελείως τα επιδόματα από τους εποχιακά εργαζόμενους.

Στην Αργολίδα θα θιγούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι σε τουρισμό- επισιτισμό και συσκευαστήρια.

Επίσης, τα προγράμματά κοινωφελής εργασίας, γίνεται για «στατιστικούς λόγους» και όχι για να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας που μέρα με την ήμερα οξύνεται.Μετά από 5 μήνες πάλι γυρίζουν στην ανεργία και χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα. Τα ψίχουλα που έδιναν για μισθό (και αυτό μετά διεκδίκηση των εργαζόμενων) θα μειωθεί ακόμα περισσότερο αφού στις 14 Φλεβάρη λήγουν αρκετές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ως το Μάη σχεδόν το σύνολο αυτών, καθώς και το Μάρτη, λήγει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, παραδίδοντας χιλιάδες εργαζόμενους στους μισθούς των 400 ευρώ που έχει επιβάλει πλέον η κυβέρνηση με νόμο.

Να μην αποδεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά και τα εργασιακά κάτεργα που μας ετοιμάζουν.

Μέσω των συλλογικών διαδικασιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων ναδώσουμε τη μάχη της υπογραφής των συμβάσεων. Να μην αφήσουμε να ξεπουλήσουν τη ζωή μας. Η κυβέρνηση θέλει να ξεμπερδεύει με τους λαϊκούς αγώνες, με τα εργατικά δικαιώματα, με τη δύναμηπου δίνει η οργάνωση των εργατών, για να σπάσουν τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Γι’ αυτό βάζουν στο στόχαστρο τα συνδικάτα, το δικαίωμα στην απεργία.

Εδώ & τώρα να υπογραφτεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΣ

Να δώσουμε άμεση, μαζική, εργατική απάντησηκαι να διεκδικήσουμε για τους ανέργους:

Έκτακτο επίδομα ένα μισθό για όλους τους ανέργους τώρα

Επίδομα ανεργίας μέχρι να βρούμε δουλειά

Διεκδίκηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.

Πάγωμα των δανείων και απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού κατοικίας ή αγροκτήματος

Μείωση 50% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ & απαγόρευση διακοπής ρεύματος, νερού και ΟΤΕ

Επιδότηση ενοικίου 100% κατά την ανεργία, & θέρμανσης, από κράτος

Καμιά αύξηση απαιτούμενων ενσήμων για συνταξιοδότηση. Συντάξιμα τα χρόνια ανεργίας.

Κατάργηση διοδίων και δωρεάν μετακινήσεις για άνεργους, μαθητές, σπουδαστές.

Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά λαϊκών οικογενειών και ανέργων

ΕΛΑ στην Επιτροπή Ανέργων της Γραμματείας Αργολίδας

ΕΛΑ στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 20-02-2013 ημέρα Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στην Πλατεία Αγίου Πέτρου στο Αργος, στις 10.30 π.μ.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ του ΠΑΜΕ- Επιτροπή Ανέργων: 6978937683, 6932134064
E -mail :epanergwnargolidas@hotmail.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ